Presentades les IV Jornades Gastronòmiques i I Mostra de Tapes

2 de novembre de 2009


La tapa de Cubelles 2009 va ser la gran protagonista de l’acte

L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i el regidor de Dinamització Econòmica i Comerç, Joan Albet, van presentar el passat dimarts les IV Jornades Gastronòmiques amb la novetat d’enguany d’incloure la I Mostra de Tapes. La presentació en públic tindrà lloc el 5 de novembre durant el transcurs d’un sopar solidari al Centre Social de Cubelles, ofert pels restauradors de La Font, Cal Tala i La Rueda. En aquest acte, els beneficis del qual es destinaran a la campanya nadalenca Una joguina, un somriure; es donarà a tastar la recentment creada tapa de Cubelles, l’estrella de la I Mostra de Tapes. En el sopar els assistents podran tastar la “tapa de Cubelles”, com a aperitiu; de primer se servirà un “Milfulles de mozzarella i tomàquet”; de segon “sípia a la bruta”; per acabar amb una “escuma de crema catalana amb arròs verd i gingebre” als postres i té un preu de 20€ per persona. Les inscripcions al sopar, que té places limitades,es poden fer a l’Oficina de Turisme (Pl. Castell,1).

Programa de les IV Jornades Gatronòmiques i I Mostra de Tapes
 
 
Tapa de Cubelles rotativa
La tapa de Cubelles d’enguany ha estat elaborada per un veí i tindrà vigència fins a l’edició de l’any vinent. Al llarg d’aquesta edició, els clients tindran l’oportunitat de segellar la guia de les jornades i, al final, rebre un obsequi per part de la regidoria. L’objectiu és establir una mena de ruta que promogui la gastronomia local entre la pròpia ciutadania i gent vinguda d’arreu. Els clients de bars i restaurants tindran l’oportunitat d’omplir una enquesta de valoració dels menús i tapes tastades, que serviran per determinar els millors de la temporada en cada modalitat, i segons les puntuacions, es determinarà quina de les tapes ofertades pels restauradors que participen a la I Mostra de Tapes serà denominada tapa de Cubelles en l’edició del 2010. Així doncs, la intenció és que la tapa de Cubelles no tingui una recepta fixa, sinó que variï d’any en any segons les valoracions dels clients i tots els restauradors tinguin la oportunitat tant d’oferir-la com de que una tapa de la seva creació sigui denominada tapa de Cubelles en alguna edició de la Mostra de Tapes. La regidoria també planteja que en el sopar solidari de presentació, un acte que es vol consolidar, cada any doni a tastar la tapa de Cubelles de l’edició en qüestió i totes les anteriors.
 
LA TAPA DE CUBELLES
La tapa de Cubelles la podeu elaborar de la següent manera i es recomana acompanyar-la d'una copa de cava brut:

Ingredients Sal, oli, tomàquet, raïm, biscotes o base per a la tapa i sardina

Elaboració Deixeu la sardina ben coberta de sal durant 1 setmana a la nevera. Passada la setmana, talleu en filets la sardina i una vegada pelada i rentada deixeu-la en oli. Peleu el tomàquet, tot traient-li les llavors, i el talleu a quadradets petits. Peleu el raïm i talleu-lo per la meitat. Una vegada teniu tots els ingredients preparats, col·loqueu sobre el biscote o base per a la tapa el tomàquet, després la sardina i, a sobre de tot, el tros de raïm


  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles