El ple municipal no podrà debatre sobre la gestió del cementiri

16 de setembre de 2016


Guanyem Cubelles volia que s'engegués un expedient informatiu, una auditoria i una reclamació sobre els impagaments del cementiri.

La moció de Guanyem Cubelles sobre els impagaments al cementiri municipal ni es debatrà ni es votarà. Segons el govern municipal, el text no s’ajusta al Reglament Orgànic Municipal (ROM) i ha decidit traslladar-lo a l’apartat de precs, per la qual cosa no hi haurà ni debat ni votació sobre aquesta qüestió. És el mateix procediment que el govern ja va aplicar a la moció que volia reclamar la dimissió del primer tinent d'alcalde Joaquim Macià per unes declaracions polèmiques, que es va acabar convertint en un prec. Ara el govern municipal torna a treure l'article 24 del ROM on s'especifiquen els requisits que han de tenir les mocions que es presentin als plens. Concretament, a l'ordre del dia del ple consta que la moció que proposava Guanyem Cubelles no compleix amb el punt 24.b que diu que l'alcaldia no inclourà les propostes de mocions que "incideixin en competències d'altres òrgans municipals que no siguin el Ple".

 

La moció que volia presentar Guanyem Cubelles es basa en les informacions publicades pel govern municipal segons les quals la meitat de nínxols estan sense cobrar entre contractes no renovats i taxes impagades. Per tot això el text demanava que l’equip de govern obri un expedient informatiu sobre la gestió del cementiri municipal del període comprès entre 2007-2015. I que se n’encarreguin la secretaria i a la interventora de l’Ajuntament. Guanyem també proposava que aquest expedient faci constar “totes les irregularitats comeses” i que presenti “unes conclusions en què deixi clar a qui és imputable la responsabilitat de cada un dels incompliments”. La moció també reclamava que l´Ajuntament de “encarregui una auditoria externa de la gestió del cementiri municipal del període comprés entre 2007- 2015”.

Finalment, el text que Guanyem Cubelles haurà de presentar com un prec al ple, també demanarà que “l’Ajuntament presenti les conclusions i el detall de l’expedient informatiu a tota la ciutadania en un acte de rendició de comptes real”, així com que es posi a l’abast del poble tota la documentació recollida en l’expedient.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles