Arriba la primera oportunitat de veure el Castell per dins

13 de setembre de 2016


Les jornades europees de patrimoni suposen el tret de sortida a la possibilitat de fer visites guiades en grups reduïts a la planta noble del castell, on es podran veure alguns dels grafits misteriosos del segle divuit.

 

Entrevista sobre les Jornades Europees de Patrimoni

 

La inauguració de les jornades europees de patrimoni serà aquest divendres a la tarda al pati de ponent del Castell. Arrencarà a les sis de la tarda i primer comptarà amb la xerrada El patrimoni, un bé singular amb adjectius diferents de l’arqueòloga Carme Miró. A continuació, es farà la presentació dels grafits del castell de Cubelles de la mà dels historiadors del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, David Galí i Maria José Sureda i visita guiada de la restauració de la planta noble del castell. Serà durant aquesta explicació que el públic podrà entrar per primera vegada fins la planta noble del Castell. Els historiadors i arqueòlegs de la Diputació han estat estudiant els grafits i han vist que seria obra de diferents autors.

 

A banda de la visita de divendres, l’oficina de turisme manté obertes les inscripcions per les visites guiades que es faran dissabte a la tarda i que han de permetre observar els grafits i tota la planta noble a grups de 15 persones. Per tal de participar-hi cal fer una inscripció prèvia al telèfon 895 25 00 de les 10 del matí a les 14 del migdia o enviar un correu electrònic a charlierivel@cubelles.cat.

 

Les jornades europees de patrimoni també inclouran una ruta històrica a l’antiga quadra de Gallifa. La visita està organitzada pel GEC Amics del Castell i tractarà sobre aquest punt lligat a la història medieval de la vila i relacionat amb la vida del poeta Joan Boscà. La ruta es farà diumenge i la sortida serà a les 10 del matí des de la plaça del mercat i és gratuïta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles