Clou amb una bona assistència el primer festival de novel·la negra Cubelles Noir

22 d'agost de 2016


En un missatge a les xarxes socials, l’organització de la nova cita literària ha xifrat en 1.200 persones la participació total a les seves activitats. Elena Torres, en català, i Susana Hernández, en castellà, van ser les autores premiades per les millors novel·les negres del 2015.

Foto: una de les xerrades del Cubelles Noir publicades al Facebook del festival

 

Entrevista a Xavier Borrell, comissari del Cubelles Noir

 

A l’espera d’una valoració oficial per part dels organitzadors i per part de l’Ajuntament com a principal col·laborador, la sensació general dels assistents ha estat d’una acollida positiva d’aquest tipus de festival especialitzat en la novel·la negra. El Cubelles Noir ha programat més d'una dotzena d'activitats diferents en tres dies, la majoria al Centre Social, i totes han rebut una notable presència de públic. Mitjançant un missatge a les xarxes socials, el Cubelles Noir ha xifrat en 1.200 persones l'assistència global de públic i també han destacat la venda d'uns 200 llibres del gènere en els tres dies de festival.

 

Pel que fa al premi a les millors novel·les negres escrites per dones el 2015, en català el jurat va decidir premiar l’Elena Torres per l’obra titulada La Puta d’Oros, mentre que en castellà, la millor novel·la va ser la de Susana Hernàndez titulada Cuentas Pendientes. També estaven nominades Esperança Camps, Montse Sanjuán i Margarida Aritzeta, en català, i Berna Gonzàlez, Graziela Moreno i Dolores Redondo, en castellà.

 

Amb la celebració del Cubelles Noir durant aquest cap de setmana s’ha tancat el programa d’actes de la Festa Major d’aquest any que va arrencar el 6 d’agost passat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora