Les cercaviles de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles, les protagonistes d'aquest 14 d'agost

14 d'agost de 2016


A les 18:30h hi haurà l'Exhibició de balls populars, des de la plaça de la Vila. A les 23h, al passeig Marítim, el Castell de Focs d’Artifici. Tot seguit, arrencarà la Cercavila Nocturna.

 

Entrevista a Ester Pérez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles

 

Una de les jornades més intenses d'aquesta Festa major de Cubelles és la del dia 14 d'agost. Al matí, amb el llançament dels dotze morterets i el repic de campanes de Festa Major. I després amb el Pregó de Festa Major als jardins de Casa Travé, pronunciat enguany per les Gitanes de l'Agrupació de Balls Populars.

 

Pregó pronunciat per les Gitanes de la Festa Major 2016

 

L'activitat segueix a la tarda, amb l'exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, que es farà a partir de les 18.30h, a la plaça de la Vila. Se seguirà amb la tradicional cercavila popular que com a novetat tindrà un nou recorregut: pl. de la Vila, c. Major, c. Víctor Balaguer, c. Joan Roig i Piera, pg. Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar.

 

Reportatge sobre les cercaviles de l'Agrupació de Balls Populars

 

En arribar a la plaça del Mar, hi haurà una ballada conjunta de tots els balls de l’ABPC. A les 23h., al pg. Marítim, hi haurà el Castell de Focs d’Artifici, tot seguit, Cercavila Nocturna dels balls populars i amb la col·laboració de GIRC. I a les 0:30h., a la pl. del Mar,tindrà lloc el Ball de l’Empalmada amb Tapeo Sound System i l’Orquestra Mitjanit.

 

Entrevista a Xavier Galan de la pirotècnia Igual (encarregada del Castell de focs)

 

 

També el dia 15 d'agost tindrà un ampli contingut cultural i festiu. La jornada arrencarà a les 8h amb les Matinades de l’Agrupació de Balls Populars pels carrers de Cubelles. A les 10.45h, a l’església Santa Maria de Cubelles, hi haurà l'Entrada d’Ofici i Missa Solemne. Les Gitanes de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles en motiu del seu  20è aniversari, realitzarà l’ofrena a la Verge dels productes dels pagesos de Cubelles.

 

Aproximadament a les 12:30h, després de la sortida d’Ofici  hi haurà una nova cercavila dels balls populars. El seu recorregut serà per: c. Narcís Bardají, c. Àngel Guimerà, pl. Font, c. Jacint Verdaguer, c. Nou, pl. Balmes, c. Colom, pl. Santa Maria, amb una ballada final d’exhibició dels balls de l’ABPC es farà a la pl. de la Vila.

 

A les 19h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, hi haurà el Concert de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella. I a les 23h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, el Ball de Festa Major amenitzat per l’Orquestra Internacional Maravella. Des de l'Ajuntament es convida a tothom a la festa, perquè se sumin a la tradició, perquè gaudeixin petits i grans, amb la il·lusió, la diversió, i la màgia de totes les activitats programades

 

Una programació que destaca per la seva varietat, i per oferir una oferta d'activitats per a tots els gustos en una programació que conté cercaviles amb els balls populars, concerts, i activitats culturals i esportives diverses.

 

Repàs de la programació de la Festa Major de Cubelles 2016


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles