Ja està aquí la Festa Major de Cubelles

4 d'agost de 2016


Des de l'organització s'anima a tothom a sortir i gaudir de tots els actes del 6 al 16 d'agost. Les cercaviles de l'Agrupació de Balls Populars, el pregó i el castell de focs, són alguns dels ingredients.

Entrevista a Ester Pérez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles

 

Comença la Festa Major de Cubelles. Són unes festes d'alegria, de participació, d'agraïment, de respecte i de bon comportament, ha destacat la regidora de Cultura, Ester Pérez en una entrevista a Ràdio Cubelles. Diu que tothom hi és benvinguts perquè la Festa Major és el treball conjunt de tota una comissió de festes que estén la seva mà i s'implica en l'organització del conjunt d'actes. En aquest sentit, la regidora der Cultura, Ester Pérez convida a tothom a la festa, perquè se sumin a la tradició, perquè gaudeixin petits i grans, amb la il·lusió, la diversió i la màgia de totes les activitats programades del 6 al 16 d'agost.

 

La programació destaca per la seva varietat i per oferir una oferta d'activitats per a tots els gustos en una programació que conté cercaviles amb els balls populars, concerts, i activitats culturals i esportives diverses.

 

Aquest cap de setmana destaca la l'assaig general de l'Agrupació d'aquest dissabte i, de cara a la setmana que ve, entre els actes consolidats està el Motocròs Vila de Cubelles i Cursa Americana i 11è Cubelles Rock City, que es faran el dissabte, 11 d'agost.

 

Una de les jornades més intenses és la del dia 14 d'agost. Hi haurà el llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major a les 12h. Després el Pregó de Festa Major als jardins de Casa Travé.

 

I a lles 18.30h, a la plaça de la Vila, l'exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, i tot seguit Cercavila Popular. Una de les novetats serà el nou recorregut: pl. de la Vila, c. Major, c. Víctor Balaguer, c. Joan Roig i Piera, pg. Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar.

 

En arribar a la plaça hi haurà una ballada conjunta de tots els balls de l’ABPC. A les 23h., al pg. Marítim, hi haurà el Castell de Focs d’Artifici, tot seguit, Cercavila Nocturna dels balls populars i amb la col·laboració de GIRC. I a les 0:30h., a la pl. del Mar,tindrà lloc el Ball de l’Empalmada amb Tapeo Sound System i l’Orquestra Mitjanit.

 

També el dia 15 d'agost tindrà un ampli contingut cultural i festiu. La jornada arrencarà a les 8h amb les Matinades de l’Agrupació de Balls Populars pels carrers de Cubelles. A les 10.45h, a l’església Santa Maria de Cubelles, hi haurà l'Entrada d’Ofici i Missa Solemne. Les Gitanes de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles en motiu del seu  20è aniversari, realitzarà l’ofrena a la Verge dels productes dels pagesos de Cubelles.

 

Aproximadament a les 12:30h, després de la sortida d’Ofici  hi haurà una nova cercavila dels balls populars. El seu recorregut serà per: c. Narcís Bardají, c. Àngel Guimerà, pl. Font, c. Jacint Verdaguer, c. Nou, pl. Balmes, c. Colom, pl. Santa Maria, amb una ballada final d’exhibició dels balls de l’ABPC es farà a la pl. de la Vila.

 

A les 19h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, hi haurà el Concert de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella. I a les 23h., al pati de l’escola Josep Andreu Charlie Rivel, el Ball de Festa Major amenitzat per l’Orquestra Internacional Maravella.

 

Cal recordar que l'exposició de fotografies, amb motiu del 20è aniversari de la colla de Gitanes, ha obert la programació.


 • 40 anys
 • 8m programa
 • paulina 100 anys
 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles