Els diables de Cubelles es preparen per les cercaviles de la Festa Major

2 d'agost de 2016


Les colles de foc despleguen l’enginy, l’optimització de recursos i l’espectacularitat en l’ús del material pirotècnic

Entrevista a Xavier Sánchez, president de la comissió de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles

 

L'espectacle dels Balls de Diables de Cubelles i del Viagrot són dels més lloats per Festa Major.  L'actuació de les colles de foc s’han convertit la nit del castell de focs en un dels moments més esperats en aquests dies de gresca al poble, en unes cercaviles en les quals es desplega l’enginy, l’optimització de recursos i l’espectacularitat en l’ús del material pirotècnic. Aquesta Festa Major, els diables ampliaran la seva artilleria i, a banda, de les Carretilles, llençaran volcanets i sortidors, segons ha explicat el cap de colla dels Diables de Cubelles. Un dels exemples de l'enginy de la colla ha estat precisament la seva actuació durant la Festa Major Petita de Cubelles en l’encesa del ceptrot que es va fer des del terrat del Casal d’avis i amb la configuració d’una piràmide humana que es va poder veure a l’inici del cercavila.

 

Actualment, l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles compta amb un total de 4 colles de diables: l’adulta, la dels més menuts que porten el recent estrenat petit drac nou, i les colles dels diablets petits i dels mitjans. Cal destacar que, entre les últimes novetats, hi ha hagut recentment l’estrena d’una nova bestia petita. Està feta de cartró, no tira pirotècnia, però els seus portants la fan ballar amb l'acompanyament musical d’un toc de timbals.  Aquesta ha estat la solució presa des de l’Agrupació de Balls davant les limitacions establertes per edats en el llançament de pirotècnica.

 

De cara a la Festa Major de Cubelles cal destacar el canvi que s'introdueix en la cercavila de la tarda del 14 d’agost que canvia el seu recorregut. Les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles sortiran des de la plaça de la Vila i aniran directament cap a la plaça del Mar, baixant pel carrer Narcís Bardají i Avinguda Mediterrani.


  • Icone facebook
  • Icone impressora