La major part de l’oposició insisteix en la dimissió del primer tinent d’alcalde Joaquim Macià

14 de juliol de 2016


El PSC, Cubelles Sí Es pot, el PP, CiU i Cubellencs FIC presentaran una moció al ple perquè el govern demani disculpes i retiri els càrrecs al regidor d’ERC.

Roda premsa oposició (expressió Macià)

Foto d'arxiu de la roda de premsa dels grups de l'oposició per les expressions del primer tinent d'alcalde.

 

La polèmica per unes declaracions fora de micròfon del regidor del govern Joaquim Macià en una roda de premsa arribarà fins al proper ple municipal, previst per dimarts que ve. Tots els partits de l'oposició excepte Guanyem han presentat una moció que reclama la dimissió i la retirada dels càrrecs del regidor republicà. La suma de regidors que ho reclamen supera al govern en minoria d'UC, ERC i ICV. Per la seva banda, Guanyem va publicar un comunicat on demanava que el govern prengués mesures per evitar expressions d'aquest tipus.

 

Concretament la moció que defensen el PSC, Cubelles Sí Es Pot, el PP, CiU i Cubellencs FIC estableix quatre acords. En primer lloc que es facin unes disculpes públiques per part de tot el govern. Que es retirin les regidories que ocupa actualment Joaquim Macià, que són les de Benestar Social, Integració i Cooperació, Participació i Atenció a la Ciutadania, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana i Prevenció de Riscos. La moció també reclama la destitució de tots els càrrecs de l’actual primer tinent d’alcalde. I, finalment, que es notifiquin tots els acords i la moció a Esquerra Republicana, al Consell Comarcal, al Consell de les Dones i a tots els partits del municipi.

 

Ara per ara, la moció compta amb el suport de la majoria del ple municipal, concretament, d’almenys 9 dels 17 regidors. Això vol dir que el text ara com ara s’aprovaria sense problemes malgrat que el govern hi estigui en contra. Que la moció quedés aprovada, però, no voldria dir que acabi tenint efectes pràctics i comporti la destitució del regidor Joaquim Macià ja que aquestes competències no corresponen al ple municipal. Tanmateix, seria una situació que tornaria a posar contra les cordes a l’executiu d’Unitat Cubellenca, ERC i ICV que porta un any treballant en minoria i ja ha vist com en altres ocasions la resta de partits han rebutjat o han aprovat punts fent valer la seva força numèrica al consistori.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles