La XXII Festa de la Verema aplega més de 7.000 persones

16 de setembre de 2009


Finalment no es suprimeix l’elecció de les pubilles de Cubelles i les de l’edició 2008 repetiran enguany

La regidoria de Turisme ha fet un balanç molt positiu de la 22ª edició de la Festa de la Verema de Cubelles, i és que s’han superat amb escreix les xifres tant d’assistència (més de 7.000 visitants) com de tast de vins i caves, i de racions gastronòmiques. La novetat d’enguany d’oferir postres també va rebre una molt bona acollida amb la venda d’uns 1.800 tiquets, mentre que de racions gastronòmiques se’n van consumir unes 2.200 i de tast de vins i caves gairebé 4.000, un miler més que l’edició anterior. És per aquest motiu que alguns dels dotze cellers que es van aplegar a la Festa de la Verema van esgotar les seves existències.
 
Els actes més tradicionals van ser novament els més concorreguts, com la trepitjada de raïm i el tast del primer most. Aquest any va decidir-se reduir el nombre de quilos de raïm per trepitjar com a mesura d’austeritat, de manera que van ser 300 els quilograms que els trepitjadors infantils i adults de la mà de l’emblemàtic Josep Cuscó van xafar per extreure el primer most. Una novetat en forma de sorpresa va ser l’aparició amb la indumentària típica de trepitjadores de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, i la regidora de Turisme, Rosa Fonoll, que es van unir a la trepitjada, la primera ocasió en 22 anys que la realitzaven dones adultes. Just després va procedir-se al tast del primer most i a la crema de desitjos en una foguera situada al davant de l’escenari, una altra novetat d’enguany. L’Alcaldessa va obrir el camí i, seguidament, tot aquell qui va voler va poder tastar el primer most i cremar els seus desitjos a la foguera. Pel que fa a l’entrega de Pàmpols, enguany els guardonats van ser els pagesos Josep Fonoll i Josep Capdet, les bodegues Ayarza de la DO Txakolí, i el diputat Carles Campuzano, que va apadrinar la Verema 2009.
 
Contràriament al que s’havia anunciat en un principi, no es va prescindir de l’elecció de les Pubilles de Cubelles per manca de participació.  La qüestió va resoldre’s amb una decisió sorpresa, i és que la regidoria i el propi Ajuntament van decidir prorrogar un any més el regnat de la pubilla infantil 2008, Laia Ècija, i la pubilla de la Verema 2008, Diana Rill, per tal de buscar noves solucions per fomentar la participació de cara a l’edició del 2010 i que no es perdés aquest acte tradicional.
 
 
 
Una altra novetat de l’edició 2009 de la Festa de la Verema va ser convidar a una Denominació d’Origen (DO) aliena al Principat. En aquest cas es tractava de la DO Txakolí d’Euskadi, que van sortir molt satisfets de l’experiència. La invitació es va completar amb una exhibició d’esports tradicionals bascos tals com l’aixecament de pedres i el tall de troncs. Ambdós van rebre una gran expectació i el generós vist-i-plau del públic assistent.
 
Els actes de dissabte es van completar amb la tradicional trobada de col·leccionistes de plaques de cava que arribava a la seva 9ª edició. La regidoria de Turisme va editar unes plaques commemoratives dels 25 anys dels Timbalers de Cubelles i les pròpies de la Verema 2009 de les quals es van vendre més de 150 exemplars. Finalment, també va gaudir d’un notable èxit el concurs de trepitjadors infantils de dissabte que va aplegar a força canalla a participar en una Festa de la Verema de Cubelles que segueix el seu camí iniciat en l’any anterior de centrar-se en retre homenatge a la pagesia i al món del vi i el cava.


 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • L'informatiu
 • Butlletins correu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles