Visita a Calella per conèixer el sistema mixt públic i privat de la gestió de l’aigua

12 de maig de 2016


La trobada ha comptat amb l’alcaldessa de Calella, Monsterrat Candini i la de Cubelles, Rosa Fonoll, així com el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, i el regidor de Guanyem Cubelles, Daniel Pèrez.

 

El govern municipal vol estudiar les diverses maneres en què es gestiona el servei d’aigües municipal. I és que el contracte en el cas de Cubelles es va acabar oficialment el 2012, tot i que SOREA ha continuat encarregant-se del servei en les mateixes condicions. Ara hi ha partits a l’Ajuntament, com és el cas de Guanyem Cubelles que plantegen que s’estudiï la municipalització del servei perquè quedi en mans públiques.

 

Per aquest motiu, el govern municipal va decidir convidar el regidor Dani Pèrez a visitar l’Ajuntament de Calella on des de fa dos anys van crear una societat mixta que s’encarrega de la gestió municipal del subministrament d'aigua i clavegueram. Allà l’han batejat com Gestaigua i es tracta d’una societat en què l’Ajuntament és propietari del 51% i una empresa privada, en aquest cas SOREA, obté l’adjudicació del 49% restant.

 

A banda d’aquest model, el govern municipal també prepara una visita a municipis com Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès, on la gestió de l’aigua està en mans d’empreses públiques municipals. Tot plegat ha de servir per acabar de decidir per quin tipus de gestió s’acaba optant a partir d’ara, ja que serà en aquesta legislatura que caldrà veure si es torna a oferir un contracte de llarga durada de gestió indirecta, com fins ara, o s’acaba adoptant un altre model.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles