Anselm Cabús inaugura l'exposició d’escultures “Muses i Renaixement”, aquest diumenge

28 d'abril de 2016


Serà al Restaurant La Cucanya en el marc d'un vermut als jardins, amb l'acompanyament musical del grup de jazz “Ella i Fitzgerald”

Anselm Cabús inaugura aquest diumenge, 1 de maig  la seva exposició d’escultures titulada “Muses i Renaixement”. La cita serà de les les 12 a les 14h, a La Cucanya. Hi haurà un vermut als jardins, amb l’acompanyament del grup de jazz “Ella i Fitzgerald” (Enrique Capdevila - piano, Barbarito Sánchez – contrabajo, i Isabel Gomà - veu). Alselm Cabús ha explicat en una entrevista a Ràdio Cubelles que a través de la seva obra es fa una reinterpretació de la manera de pensar en el renaixement i per aplicar-ho a nivell avantguardisme. Anselm Cabús és conjuntament amb Manuel Millán autor del llibre de la beca d’investigació Local “Joan Boscà i Almogàver senyor de Cubelles cultura i Renaixement” . En aquest sentit, Cabús ha destacat aquest llibre per ser una bona guia per entendre la seva obra, a través del mateix Renaixement.

 

Anselm Cabús és un pintor amb una llarga i intensa trajectòria artística que va iniciar molt jove. Amb només setze anys va ser seleccionat en el concurs Pintura Jove de la Sala Parés de Barcelona. La seva obra es divideix en dos grans períodes. En una primera etapa reflecteix un expressionisme negre que abasta des dels seus inicis fins a 1980 i evoluciona cap a un marcat realisme que aconsegueix la màxima expressió en les seves obres amb palets i tintes. Anselm Cabús ha realitzat nombroses exposicions i ha destacat pel seu gran domini de la pintura ràpida que li ha dut a guanyar diversos premis en aquesta modalitat a Catalunya i Aragó. Des de diferents tècniques, aquarel·les, tintes i olis, l'obra d'aquest artista avança cap a una investigació del mètode i de l'expressió. Plasma recòndits llocs, personatges únics, espais “numínics” que expressen tot el caràcter propi d'ambients molt peculiars, que s'aprecien clarament en les seves pintures dedicades a Egipte. Actualment està immers en el treball pictòric i escultòric, impartint Seminaris i Tallers i investigant sobre els efectes dels colors en l'expressió artística. 

 

Entre d’altres coses, ha estat l’impulsor dels Seminaris Internacionals d’Estiu a Cubelles, els mesos de juliol i agost. Els Seminaris, han tingut bona acceptació i han tractat, entre d’altres, aspectes com “El color i la seva influència a través de l’obra de Goethe i la seva estètica” estudiada pel filòsof i pedagog Rudolf Steiner. I des del seu Taller Estudi del carrer Santa Madrona a VNG dirigeix una performance interpretant les festes tradicionals de Vilanova amb una visió avantguardista, amb un col·lectiu d’artistes de SincroArt. En aquest Taller Estudi s'ofereixen diferents cursos de pintura i escultura. Darrerament, Anselm Cabús ha participat com a jurat en diversos concursos de Pintura de diferents Ajuntaments.

 


 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles