L'oposició ha tombat els pressupostos

20 d'abril de 2016


Finalment, cap dels grups municipals ha donat suport a UC, ERC i ICV per permetre l'aprovació del pressupost 2016. En canvi, sí que s'ha facilitat la Relació de Llocs de Treball i la Massa Salarial, i això obre la porta a una aprovació a través d'una Junta de Govern Local.

Ple del 19 d'abril de 2016

 

 

El ple municipal d'aquest dimarts ha certificat el rebuig de l'oposició als pressupostos que el govern municipal portava a aprovació. Després de mesos de negociacions, l'executiu s'havia trobat amb respostes vagues que no li asseguraven cap suport. Ha estat directament en la sessió plenària on ha vist quina era la resposta de la resta de partits, que han decidit no aprovar els pressupostos. La votació ha mostrat els dos blocs amb 7 vots a favor del govern d'UC, ERC i ICV i 9 vots en contra de l'oposició formada pel PSC, CSEP, PP, CiU, Guanyem i Cubellencs.

 

Tanmateix, després d'una aturada per reunir els portaveus sí que s'ha aprovat la Relació de Llocs de Treball (RLT) i la Massa Salarial (MS) de la plantilla de l'ajuntament gràcies a les abstencions de Cubelles Sí Es Pot i Guanyem Cubelles. La reunió prèvia a la votació d'aquests punts ha servit per resoldre els dubtes sobre la seva vinculació directa amb els pressupostos. De fet, tant la RLT com la MS, que preveuen com serà la plantilla del consistori, tot i quedar aprovades, estaran condicionades fins que l'ajuntament no disposi d'uns nous pressupostos.

 

Malgrat el rebuig als pressupostos generals, ara el govern té via lliure per poder aprovar-los mitjançant una Junta de Govern Local, un mecanisme que es pot utilitzar en aquestes ocasions sempre que l'ajuntament vingui d'uns pressupostos prorrogats, com és el cas. Però de cara als propers exercicis, la política municipal haurà de trobar la manera de posar-se d'acord si vol tenir nous pressupostos.

 

Més enllà del debat al voltant de la proposta econòmica, els grups han decidit retirar dues de les quatre mocions previstes. El PSC ha retirat la moció que demanava el suport als acords de la Conferència sobre el canvi climàtic de París 2015. Els grups també han acordat retirar la moció que demanava modificar el règim retributiu dels membres de la corporació. En canvi sí que s'han votat i s'han aprovat dues mocions. Guanyem ha defensat un text contrari a l'acord entre la UE i Turquia per l'expulsió de refugiats i Cubelles Sí Es Pot, amb una esmena de Guanyem, ha presentat una moció per la memòria històrica, a favor de les víctimes del cop d'estat de 1936 i contra la dictadura de Franco. Un text que farà que a partir d'ara l'Ajuntament celebri el 14 d'abril en record de la Segona República i pengi la bandera espanyola tricolor de l'època. 

 

D'altra banda, el grup municipal del PP va confirmar la renúncia del regidor Jose Ramon Palomo, qui ha canviat de residència per motius laborals i no ha pogut assistir als últims plens. El PP ja ha iniciat els tràmits per tal de substituir-lo per Rosa Ma Inglada, número tres.

 

El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra, serà a Ràdio Cubelles aquest dijous dins de l'espai El Punt de Vista.


 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles