El govern ja compta que Endesa començarà l’enderroc de la central tèrmica aquest any

11 de març de 2016


Recentment, el govern municipal i directius d’Endesa es van reunir per parlar del futur de la zona energètica i les conseqüències que tindrà pel municipi. L’alcaldessa Rosa Fonoll en declaracions a Ràdio Cubelles ha assegurat que l’empresa va mostrar-se clarament favorable a continuar amb els plans d’enderrocament previstos i que no s’allargaran més de tres anys.

La major part dels edificis del complex de la Central Tèrmica del Foix podrien desaparèixer en els propers 3 anys. De fet, la voluntat de l'empresa seria començar les obres d'enderrocament a la tardor d'aquest 2016. Per la seva banda, l'executiu hauria plantejat un projecte relacionat amb aquest espai que Endesa hauria rebutjat. Ràdio Cubelles no ha tingut accés a aquest projecte, que el govern no ha concretat en què consistiria.

 

Fa setmanes, l’empresa ja va revisar tot el que quedava a la instal·lació i es va endur les peces més importants per conservar-les al fons històric. Una bona part de les instal·lacions que hi ha ara seran enderrocades segons la previsió que va aprovar el Ministeri. En aquestes previsions, de fet, només es conservaven els edificis que l’empresa podria considerar necessaris per una activitat futura lligada a una possible central de cicle combinat.

 

En tot cas, recentment, el govern municipal i directius d’Endesa es van reunir per parlar del futur de la zona energètica i les conseqüències que tindrà pel municipi. L’alcaldessa Rosa Fonoll en declaracions a Ràdio Cubelles ha assegurat que l’empresa va mostrar-se clarament favorable a continuar amb els plans d’enderrocament previstos i que no s’allargaran més de tres anys.

 

D’altra banda, però, el govern municipal espera que la relació amb l’empresa pugui ser útil en altres aspectes de la gestió municipal, com per exemple les instal·lacions elèctriques de Can Travé. De fet, segons l'alcaldessa Rosa Fonoll, l'empresa s'hauria mostrat disposada a donar un cop de mà a l'ajuntament en aquest aspecte concret.

 

La Central Tèrmica va deixar de funcionar el 2012 i poc temps després va anunciar el seu desmantellament i el tancament definitiu. Darrerament, tot i que no s’ha fet cap anunci oficial, també s’hauria descartat la instal·lació de la futura central de Cicle Combinat, ja que les que funcionen actualment ja cobririen la demanda energètica que pertoca.

 

Tant des de Cubelles com des del municipi de Cunit, paral·lelament, s'hauria obert un debat popular sobre la possibilitat de mantenir dempeus la xemeneia i convertir-la en un reclam o fer-la desaparèixer i aprofitar l'espai per a nous usos.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles