El govern posa sobre la taula una operació urbanística per finançar la reforma de Can Travé

2 de març de 2016


Unitat Cubellenca, ERC i ICV obren la porta a la requalificació de terrenys públics. Aquestes opcions van sortir en la primera reunió de treball de patrimoni que ha celebrat l’Ajuntament.

El govern ha posat sobre la taula una operació urbanística per finançar la reforma de Can Travé que tindria el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. Unitat Cubellenca, ERC i ICV obren la porta a la requalificació de Can Travé per acollir equipaments públics i, alhora, la requalificació de dos terrenys públics que actualment estan destinats a equipaments. Els solars que estan en joc són de la zona que ocupa l’antiga discoteca o sala multiusos de la Mota.

 

Aquestes opcions van sortir en la primera reunió de treball de patrimoni que ha celebrat l’Ajuntament. Va ser la primera presa de contacte entre tècnics i polítics per començar a perfilar la futura Comissió de Patrimoni. Una comissió que s’encarregarà de definir els usos dels espais patrimonials de la vila, especialment de Can Travé.

 

En la trobada que es va celebrar el 25 de febrer passat hi van assistir el regidor de Patrimoni, José Manuel Ardila, la regidora de Cultura, Ester Pérez, i els representants del PSC, José Manuel Écija; de CiU, Noemí Cuadra; i de Cubellencs-FIC, Anna Martínez, d’una banda. I de l’altra, l’equip de treball tècnic intern de l’Ajuntament que fa mesos que estudia la situació actual de Can Travé.

 

Els tècnics van explicar quina és la situació a dia d’avui de l’estat arquitectònic i el valor cultural del conjunt. A partir d’aquí, els tècnics van exposar la necessitat de constituir tan aviat com sigui possible una comissió de patrimoni que defineixi els usos de Can Travé, cosa que ajudarà a marcar el rumb que han de seguir les accions que afectin aquest espai municipal patrimonial. Tot plegat també determinaria la manera de finançar la reforma, la millora i el manteniment de l’edifici i els jardins.

 

Amb tot, el govern en aquesta reunió va reconèixer que en la legislatura anterior es va adquirir Can Travé sense cap projecte ni cap finançament definit pel seu futur. Davant d’aquest problema, els serveis tècnics municipals han elaborat un estudi sobre les possibilitats que té el Consistori per aconseguir ingressos. Una d’aquestes opcions és una operació urbanística que passaria per la modificació puntual del Pla General per protegir l’edifici i destinar-lo a equipaments. Per aquest motiu, els tècnics s’han reunit amb la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB). L’aportació d’una nova zona d’equipaments de la superfície de Can Travé, segons diu l’Ajuntament, comptaria amb el suport de la CUB, especialment a la zona del centre on el percentatge de sòl d’equipaments és baix. A canvi, Urbanisme permetria a l’Ajuntament alliberar sòl d’equipaments en altres zones. Aquí és on els terrenys de la Mota entrarien en l’operació.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles