Ja s’han publicat les bases del Concurs de Mestres Xatonaires

10 de febrer de 2016


Les inscripcions es poden formalitzar a l’Oficina de Turisme i, en categoria adulta, hi haurà premis de 100, 150 i 200 euros pels guanyadors

Ja estan obertes les inscripcions als concursos de mestres Xatonaires, que tindrà lloc el 28 de febrer. Serà dins els actes de la 15a Xatonada popular de Cubelles - Fira del Xató. Als concursos, es mantenen les dues modalitats: la infantil i la d'adult. La novetat d’enguany és que la festa del xató es farà durant tot un cap de setmana amb un mercat artesanal i activitats infantils. 

 

Ja fa 13 anys que es celebra el concurs infantil i fa 15 anys que es celebra el concurs d'adults. Pel que fa als requisits més destacats de les bases dels concursos de mestres xatonaires. A la modalitat infantil, hi podrà participar tothom entre els 8 i 14 anys, fins a un màxim de 25 participants inscrits. Mentre al concurs en la modalitat d'Adult, tothom a partir dels 15 anys, fins a un màxim de 30 persones inscrites. Els participants del concurs hauran de portar les matèries primeres, el morter, la mà de morter i els estris per elaborar el Xató. I s’haurà de seguir la recepta del Xató de Cubelles en la qual hi destaquen els pinyons.

 

Per poder participar dels diferents concursos de mestres xatonaires, s’haurà de fer una inscripció prèvia, totalment gratuïta, a l’Oficina Municipal de Turisme, Plaça del Castell núm.1, telèfon 93 895 25 00, de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i dijous de 17 a 19 hores. El termini d’inscripció finalitza el divendres 26 de febrer de 2016.

 

Per apropar aquest plat, l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles realitzarà un taller amb els infants de 5è de les tres escoles de la vila. L’activitat està programada pels dies 23, 24 i 25 de febrer. I és que són moltes les famílies que no coneixen aquest plat. Des del programa “Tertúlies Educatives” de Ràdio Cubelles, l'alumnat ha parlat sobre què coneixen del plat. Alguns són reticents a provar la salsa, però estan il·lusionats a participar d’aquests tallers que imparteix l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles. De moment, els infants ja es preparen. Han preguntat a casa com es fa aquest plat, i han vist alguns vídeos sobre el xató a l'escola. També tenen a punt els estris necessaris per participar del taller d’elaboració del xató a les escoles.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles