Es mantenen els programes d'ocupació destinats als joves de Cubelles

3 de febrer de 2016


El Servei d’Orientació Local de Cubelles (SOLC) coordina dos programes per la qualificació i l'experiència professional dels joves.

Com a resposta a l’augment els darrers anys de la taxa de desocupació juvenil, Cubelles tornarà a comptar amb els programes ‘FEM Ocupació per Joves’ i ‘Joves per l’ocupació. Estan gestionats pel Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges. Hi col·laboren Port Ginesta, Port d’Aiguadolç i Club Nàutic Garraf.

 

De moment, s’ha convocat el programa “Joves per l’ocupació”. Els seus destinataris són joves d'entre 16 i 24 anys, que hagin abandonat el sistema educatiu, prioritzant els que hagin acabat la ESO, i que estiguin inscrits a Garantia Juvenil, ha explicat  Conse Selvas, tècnica de dinamització econòmica del Consell Comarcal del Garraf.

 

L’Ajuntament de Cubelles, a través del Servei d’Orientació Local de Cubelles (SOLC), impulsa aquests dos programes com  una aposta ferma per la qualificació professional dels joves per tal de millorar el nivell d’ocupabilitat i facilitar-ne l’accés al mercat laboral. Conse Selvas ha fet una bona valoració d’aquest programa que va tenir el seu precedent en l’experiència pilot del programa Suma’t, i que es caracteritza per un bona taxa d’inserció dels joves participants.

 

Els dos programes, que combinen la formació professional, l’experiència laboral en empreses, l’acompanyament i l’assessorament, pretenen que els joves que abandonen el circuit educatiu reglat no entrin en un període d’inactivitat i puguin millorar la seva ocupabilitat, al mateix temps que reben un assessorament per explorar les diferents vies de retorn al sistema educatiu reglat a curt o mitjà termini.

 

A Cubelles, els joves es poden adreçar al SOLC i a l’Espai Jove per rebre informació. També es pot trucar al 638 61 12 91 i al 647742745 (matins de dilluns a divendres). Les places són limitades.

 

Entrevista a Conse Selvas, tècnica de dinamització econòmica del Consell Comarcal del Garraf

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles