El departament d’Ensenyament de la Generalitat manté davant del Síndic de Greuges que encara no disposa d’un solar on construir l’Institut Les Vinyes

27 de gener de 2016


El partit Guanyem Cubelles ha fet pública una carta de resposta del Síndic de Greuges en relació amb la seva queixa sobre la situació de l’Institut Les Vinyes, que porta més de set cursos en mòduls prefabricats.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat respon al Síndic que no disposa d’un lloc on ubicar l’edifici, i al mateix temps també reconeix que no té cap planificació per solucionar la provisionalitat d’aquest centre de secundària. Cal tenir en compte que Les Vinyes va començar a funcionar el 2008 i que segons els càlculs a partir de les matrícules de primària de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, és un institut que continuarà rebent alumnes durant molts anys més.

 

El Síndic de Greuges és contundent en la seva resposta i afirma literalment que “les condicions de provisionalitat, perllongades en el temps, poden malmetre el dret a una educació de qualitat i en equitat”. I afegeix més responsabilitats al Departament d’Ensenyament quan diu que “les restriccions pressupostàries actuals no han d’impedir concretar una temporització, encara que sigui amb un retard afegit, dels processos constructius dels centres”.

 

Per tot plegat, el Síndic de Greuges ha formalitzat una petició a la Generalitat de tres punts. En el primer el Síndic demana informació sobre les alternatives que estudia el departament en relació a l’Institut Les Vinyes. En segon lloc, el síndic reclama més esforç de concreció en el calendari que ha de resoldre la provisionalitat del centre. I per últim, de moment, el Síndic demana al departament d’Ensenyament de la Generalitat que faciliti les últimes dades de preinscripció i matrícula d’aquest mateix curs a Les Vinyes.

 

Tot plegat forma part de la carta de resposta que han rebut els membres de Guanyem Cubelles després d’haver entrat una queixa al Síndic en la seva última visita. La carta està signada en data de 29 de desembre de 2015.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles