El manifest del 25N rebutja la violència masclista i defensa denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat d’eradicar-la

25 de novembre de 2015


El centre de dones Violeta oferirà divendres un cinefòrum, i dissabte un taller d'igualtat de gènere

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll acompanyada de diverses membres del Consell de les Dones ha fet lectura del Manifest institucional del 25N. El manifest rebutja la violència masclista i defensa denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat d’eradicar-la. Amb la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu per acabar amb la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes. 

 

El gruix d’actes del 25N a Cubelles han començat amb una benvinguda i photocall #campanyadonaveu1325. Després s’ha inaugurat l'exposició Violència masclista en parella: desmuntem mites?, de l'Institut català de la Dona, i s’ha fet lectura del manifest. També s’ha fet una presentació de la campanya Donaveu1325, que ha anat a càrrec de Maria Rosario Vásquez, metgessa colombiana, i defensora dels drets humans, qui ha treballat directament en l’atenció a víctimes del conflicte armat colombià.  Maria Rosario Vásquez ha explicat a Ràdio Cubelles en què consisteix la campanya Donaveu1325, realitzada per l’Agència Catalana de Cooperació i la Generalitat de Catalunya per recolzar la resolució 1325. La tarda s’ha tancat amb  un debat titulat “Mujer, conflicto armado y paz”.

 

Pel cap de setmana estan previstes la resta d'activitats. Divendres, a les 19:30h, es farà un cinefòrum amb el documental Menopausa Rebel, que serà el primer acte conjunt amb l’Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació. Dissabte, per tancar la programació relacionada amb el 25N, hi haurà un taller d'igualtat de gènere, amb l'especialista Alba García, també al Centre Violeta. Serà de les 10.00 h. a les 14.00 h.

 

Manifest 25N des del Centre de Dones Violeta

 

 

 

Maria Rosario Vásquez parla de la Campanya Donaveu2015 i del debat "Mujer, conflicto armado y paz"

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles