L’ex-alcaldessa Romero ha declarat al jutjat de Vilanova en la fase d’instrucció del seu cas

18 de novembre de 2015


El cas està lligat a una infracció urbanística al domicili propietat del matrimoni de l'ex-dirigent local del PSC i a les presumptes accions per intentar arxivar l'expedient i sortir-ne sense cap sanció ni reparació.

Aquesta setmana han començat les declaracions de la fase d'instrucció del cas que va començar a remoure la política local ara fa poc més d'un un any. Aquest dilluns, 16 de novembre, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, l'ex-alcaldessa socialista Ma. lluïsa Romero ha anat a fer declaracions als jutjats de Vilanova i la Geltrú on també s'havia citat a declarar al seu marit. El cas està lligat a una infracció urbanística al domicili propietat del matrimoni i a les presumptes accions per intentar arxivar l'expedient i sortir-ne sense cap sanció ni reparació.

Segons com avanci la investigació, hi podria haver més persones citades a declarar o peticions d’informació i documentació. Un cop es tanqui la fase d’instrucció, el jutge decidirà si hi ha presumptes delictes o faltes i el cas entraria aleshores en una nova fase judicial amb persones imputades o investigades. 

El cas de l’ex-alcaldessa Ma. Lluïsa Romero va arribar a la justícia quan alguns regidors ho van denunciar el passat mes de maig. Aleshores van donar suport a aquesta postura els regidors d'UC-RCat, d'ICV, d'Entesa per Cubelles i dos dels regidors del PP, Luís Alamán i Juana Navarrete. Aquests regidors van posar en coneixement de la justícia que l'ex-alcaldessa Romero va presentar documentació falsificada per aconseguir arxivar un expedient d’infracció urbanística que planava sobre casa seva. La presumpta falsificació hauria servit per canviar les dates d’unes imatges de l’Institut Cartogràfic de Catalunya i demanar la prescripció de la infracció. Amb tot plegat, els partits van acusar a l’ex-alcaldessa i ex-regidora d’urbanisme, també, d’un possible cas de prevaricació i abús de poder.

 

Paral·lelament, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, aquesta mateixa setmana un dels tècnics d’urbanisme del consistori també ha hagut de declarar en relació amb la infracció, però per la via administrativa. En aquest cas, l’ajuntament va obrir un expedient disciplinari per no haver comprovat la validesa de la documentació presumptament falsificada. El comportament del tècnic, un cop revisat per instàncies superiors a l'ajuntament, va acabar en mans de la fiscalia i això ha suposat l’obertura d’un procés que ha de determinar si s’ha de jutjar un possible delicte o falta del treballador municipal en les seves tasques. 

Tots dos casos, ara paral·lels, podrien arribar a connectar-se per formar part d’un mateix procediment judicial.

 

D’altra banda, pel que fa a la infracció urbanística al domicili de l’ex-alcaldessa Ma Lluïsa Romero, l’Ajuntament, un cop va disposar d'una documentació que contradeia l'arxivament del cas, va continuar amb el procediment mitjançant un recurs de revisió que anul·lava l'arxiu de l'expedient d'infracció. Després d’un intent fallit de legalització de la construcció feta al seu domicili, Ma. Lluïsa Romero, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, hauria sol·licitat ara una llicència d’enderroc. En cas que amb l'enderroc, el matrimoni reparés la infracció urbanística, la sanció administrativa posterior seria menor.


 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • L'informatiu
 • Butlletins correu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles