Rectificació en relació amb la notícia de l’AMICU i la Diada publicada el 9 de setembre

2 d'octubre de 2015


Ràdio Cubelles retira que hi hagi membres de la junta de l’AMICU afins a Societat Civil Catalana i demana disculpes a tothom qui s’hagi sentit ofès per la informació publicada el 9 de setembre.

L’equip de l’emissora lamenta profundament que aquesta notícia hagi afectat a una entitat, AMICU, que ha estat impecable durant tota la seva història en la defensa de les persones amb problemes de mobilitat, una tasca que desenvolupen de manera desinteressada i que és bàsica en el suport als més dèbils.

La informació que vinculava membres de la junta de l’AMICU amb persones afins a SCC no s’ha pogut demostrar i es va donar per bona a l’hora de redactar la notícia en un error periodístic que entenem que és difícil de reparar a hores d’ara.

De cap manera es pot afirmar, com es va fer malauradament des de Ràdio Cubelles, que l’AMICU tingui relació amb SCC, l’associació que agrupa el nacionalisme espanyol organitzat.

Des de l’equip de l’emissora podem afirmar ara que la decisió de l’AMICU de no participar a l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Cubelles per la Diada de l’11 de setembre es va produir per motius polítics aliens a l’espanyolisme organitzat. La coincidència amb la campanya electoral va ser segons l’AMICU l’únic motiu per no fer l’ofrena habitual de cada any per l’11 de setembre.

Per tot plegat, Ràdio Cubelles admet i rectifica la informació emesa i publicada que feia referència a persones de la junta afins a SCC i lamenta que aquesta vinculació hagi pogut ofendre els actuals membres de la junta de l’AMICU, que ha tingut una trajectòria impecable.

Ràdio Cubelles manté el seu compromís amb el rigor, els criteris periodístics i la manera de treballar dels seus professionals a l’hora d’escollir els fets que es redacten i s’editen en els informatius. Admet l’error periodístic d’haver donat veracitat a la informació d’una font que havia explicat la seva versió dels fets sense poder-la comprovar, cosa que va provocar l’afirmació, entenem que ofensiva per l’AMICU, de vincular alguns dels seus membres a SCC.

En aquest sentit, recalquem que en la notícia no es qüestionava en cap moment el funcionament intern de l’associació. La decisió de l’entitat AMICU de no participar de la Diada de l’11 de setembre es va prendre sense la presència del president Antonio Morente però amb el seu consentiment, per majoria dels membres de la junta, de manera democràtica, tal com diuen que es prenen totes les decisions en aquesta entitat.

Que la decisió de no participar a l’acte institucional de l’11 de setembre estava motivada, segons l’AMICU, exclusivament per la coincidència amb el període de campanya electoral.

Ràdio Cubelles també vol justificar el perquè de la publicació de la notícia. Periodísticament l’equip de l’emissora va interpretar que el motiu que exposava l’entitat per no participar de l’11 de setembre no deixava de ser un motiu polític (la campanya electoral) totalment aliè a la tasca de l’associació que és la defensa dels drets de les persones amb problemes de mobilitat. L’equip d’informatius va considerar-ho un fet noticiable, perquè per primera vegada, l’associació prenia una postura política relacionada amb un fet (l’acte institucional de la Diada) que no tenia res a veure amb la seva activitat. Malauradament, en la redacció es va incloure una informació provinent d'una font creïble, una informació que ara s'ha demostrat que no tenia cap relació amb els fets i que és la falsa afinitat de membres de la junta de l'AMICU amb SCC.

Finalment, l’emissora reitera que rectifica la informació inexacta i la publica en un espai igual o superior al que es va dedicar a la notícia tan als informatius radiofònics com a la pàgina electrònica. En aquest sentit, ja es va donar un espai de 40 minuts als membres de l’AMICU per dirigir-se a l’audiència de Ràdio Cubelles. Ara també es dóna un espai ampli a la rectificació a la pàgina web i es publica en els mateixos canals que la notícia del 9 de setembre.

Al mateix temps, Ràdio Cubelles espera que l’AMICU admeti les disculpes i accepti la rectificació i al mateix temps retiri les acusacions de difamació, calúmnies i mentides cap a l’emissora i que entel·len un servei públic que va molt més enllà d'aquesta desafortunada notícia incorrecta.

Ràdio Cubelles també confia que aquest escrit juntament amb l'espai radiofònic de 40 minuts són un espai suficient com per rectificar la informació incorrecta del 9 de setembre.

En tot cas, les portes de l'emissora continuen obertes, com sempre, a donar cobertura a totes les associacions, entitats, partits i qualsevol persona del nostre municipi ja que tal com confirma la llarga trajectòria de quasi 35 anys de l'emissora, Ràdio Cubelles mai ha practicat cap tipus de discriminació social, ètnica o ideològica sinó que sempre s'ha ofert com un alteveu del poble.

 

Espai dedicat a la rectificació de l'AMICU.

 


 • paulina 100 anys
 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles