L’Oficina Antifrau investiga l’Ajuntament de Cubelles per una denúncia del sindicat CATAC

25 d'agost de 2015


El motiu serien uns augments de sou d’alts funcionaris municipals que segons el sindicat es van fer de manera irregular a través dels pressupostos del 2011.

L’Oficina Antifrau investiga l’Ajuntament de Cubelles per una denúncia del sindicat CATAC. El motiu serien uns augments de sou d’alts funcionaris municipals que segons el sindicat es van fer de manera irregular a través dels pressupostos del 2011.

De fet, l’any 2012 ja es va interposar una denúncia pels mateixos fets. En aquella ocasió va ser l’ex-treballador municipal Sergi Gòmez qui va denunciar l’ajuntament per aquesta i d’altres qüestions. El jutjat de Vilanova i la Geltrú va arxivar les denúncies el febrer passat i en el cas dels augments de sou va concloure que amb “la documentació aportada no es desprèn la mala gestió respecte a les assignacions i pujades de sou”. Així i tot, també atribuïa al Tribunal de Comptes el control de les nòmines per saber si hi havia irregularitats. En aquest sentit, segons han fet públics alguns mitjans de comunicació, el sindicat CATAC ha recuperat la denúncia del 2012 a principis d’aquest estiu per portar-la a l’Oficina Antifrau per aclarir els fets. El sindicat manté que mentre s’estava reduint el sou als treballadors municipals, un petit grup d’alts funcionaris van aconseguir augments salarials de fins a un 19%.

El passat 16 de juliol l’Oficina Antifrau va transmetre a l’Ajuntament un informe raonat per contrastar-lo amb la denúncia de la CATAC. El consistori assegura que ha facilitat tota la informació que considera que pot estar relacionada amb el cas i no hi veu cap irregularitat.

L’informe, que encara no s’ha fet públic, forma part del quadre d'investigacions obertes aquest 2015 per l’Oficina Antifrau. 

(http://www.antifrau.cat/images/stories/activitat-investigacio/investigacions/Investigacions_2015.pdf)


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles