Unitat Cubellenca Reagrupament, ERC i ICV han tastat com és un govern en minoria en el seu primer ple municipal

20 de juliol de 2015


L’oposició va decidir canviar bona part de les propostes del govern, des de l’horari dels plens i les comissions informatives fins als topalls en les retribucions dels regidors govern.

Unitat Cubellenca Reagrupament, ERC i ICV han tastat com és un govern en minoria en el seu primer ple municipal. L’oposició va decidir canviar bona part de les propostes del govern, des de l’horari dels plens i les comissions informatives fins als topalls en les retribucions dels regidors govern. En canvi el sou de l’alcaldessa es va mantenir. Rosa Fonoll tindrà una retribució d’uns 44.000 euros bruts, en 14 pagues, que surt a poc més de 3.100 euros bruts mensuals. És la mateixa retribució que ha tingut Mònica Miquel durant l’última legislatura.

La resta de regidors de govern no tindran dedicacions i proposaven un límit màxim de 20.000 euros bruts anuals per assistir a les reunions. Finalment, els grups de l’oposició van fer una contraproposta que rebaixava aquest topall fins als 15.000 euros. De fet, aquesta va ser la mitjana del 2014 i el límit de 20.000 euros anuals en tota la legislatura passada només es va superar una vegada, l’any 2013 quan Noemí Cuadra de CIU va arribar a cobrar poc més de 20.600 euros bruts per assistir a reunions.

En tot cas, es mantenen les mateixes retribucions individuals dels últims anys. Això són 247 euros per assistir als plens, 209 per les juntes de govern, 104 per les comissions informatives, 142 euros per una junta de portaveus i 190 per la junta de govern de treball. Són unes retribucions que estan subjectes a l’IRPF.

Els grups municipals, és a dir, els partits amb representació, cobraran 450 euros al mes i 50 euros per a cada regidor electe. Això vol dir que, independentment de les retribucions individuals, Unitat Cubellenca Reagrupament, que té 4 regidors, rebrà 650 euros bruts al mes, els partits amb 2 regidors cobraran 550 euros bruts cada mes i 500 euros bruts cada un dels partits amb un sol regidor. En total, es dedicaran 4900 euros bruts al mes per a tots els partits.

Pel que fa a l’horari dels plens, la proposta de l’executiu era el tercer dimarts de cada mes a les sis de la tarda i l’oposició va aprovar una esmena per endarrerir-los a dos quarts de set.

El ple municipal també va servir per designar els nous membres representants en organismes, consells i institucions tant d’àmbit local com comarcal.

Finalment, no hi va haver mocions. Tot i que el grup de CIU volia debatre l’adhesió de Cubelles a l’AMI, el govern d’Unitat Cubellenca, ERC i ICV ha optat per traslladar aquest debat fins a la propera sessió.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles