Ja són públiques les bases del concurs Víctor Alari

5 de febrer de 2015


La novetat d'enguany és el premi de Còmic adreçat als joves. Es mantenen les categories de narrativa infantil i adult, i la modalitat de poesia i el premi guió radiofònic

Per tal d’estimular la creació literària en llengua catalana, l’emissora municipal RÀDIO CUBELLES i el DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CUBELLES convoquen el 19è Concurs de Contes i Narració Breu “Víctor Alari” 2015 que es regiran per les següents BASES:

IDIOMA

En llengua catalana.

TERMINI

Les obres concursants s’han d’enviar a l’Oficina d’Informació i Participació Ciutadana - OPIC (C/Joan Roig i Piera, 3-5), fins el 13 de març de 2015, a les 13h. Els concursants poden presentar com a màxim una obra per premi. Podran participar totes aquelles obres escrites en català de tema lliure.

EXCLUSIVITAT

Els treballs hauran de ser inèdits, és a dir, no haver estat presentats a cap certamen ni publicats en cap mitjà escrit o digital.

JURAT

La composició del jurat, que estarà format per professorat dels centres educatius locals i d’altres especialistes tècnics en la vessant literària, periodística o artística segons les diferents modalitats del certament, no es donarà a conèixer fins que es facin públics els guanyadors del certament.

PODEN PARTICIPAR

Tota persona de qualsevol procedència, edat, sexe, creença i nacionalitat.

PREMI DE NARRATIVA

Totes les obres concursants s’hauran de presentar 5 còpies en paper i 1 en suport digital (CD), amb una extensió màxima de 4 pàgines i mínima d’1 pàgina per una cara en format DIN A4. El tipus de lletra utilitzada serà ARIAL 12, amb una separació entre línies d'1.5. Les obres es presentaran dins un sobre tancat, a l'exterior del qual s'ha d'especificar el nom del concurs i modalitat a la què es participa. També s’haurà d’incloure dins el sobre una còpia de l’obra presentada en suport informàtic. A l’interior d’aquest sobre se n'hi ha de posar un altre, en què consti un pseudònim, i amb les dades personals: nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte, adreça de correu electrònic i fotocòpia del DNI.

El Concurs estableix dues franges d’edat en la categoria Infantil, amb premis que consistiran en vals per a l'adquisició de llibres i material escolar en els establiments col·laboradors. En la Categoria Adult els premis seran de dotació econòmica.

Categoria Infantil (3r i 4rt de Primària)

1r premi 90€

2n premi 60€

3r premi obsequi

Categoria Infantil (5è i 6è de Primària)

1r premi 90€

2n premi 60€

3r premi obsequi

Categoria Adult (a partir de 18 anys)

1r premi 200€

2n premi 130€

3r premi 80€

*Nota: Tots aquells premis que consisteixen en vals de compra es faran efectius en establiments col·laboradors. La compra es podrà realitzar com a màxim fins el 26 de juny del 2015.

 

PREMI DE CÒMIC

Pot optar al Premi qualsevol obra que s’ajusti al concepte de còmic. La temàtica, l’estil i el gènere de la historieta seran originals lliure, de creació pròpia i inèdits; i el contingut de les obres no pot atemptar contra la dignitat de les persones i dels animals. Cada còmic reproduirà una història completa. L’extensió mínima és d’1 pàgina i màxima de 4, clarament numerades. El format serà de DINA-4 (29,7x21), i en format vertical, per una cara, i a una tinta o en color. Es lliuraran 5 còpies del guió en paper, i 1 en suport digital (CD), indicant al sobre Categoria: PREMI DE CÒMIC.

Es pot presentar un únic projecte realitzat per un sol autor o per diversos autors integrants que es reparteixin les seves tasques entre guionistes, dibuixants, entintadors i coloristes, que seran considerats com a coautors.

En aquesta modalitat es premiarà el millor còmic escrit en llengua catalana, en dues categories:

Categoria Juvenil (12 a 16 anys)

1r premi 160€

Categoria Juvenil (17 a 30 anys)

1r premi 160€

*Els premis de còmic seran de dotació econòmica.

 

PREMI DE POESIA

Els poemes han de ser escrits en català i han de ser originals i inèdits i, per tant, no poden haver estat guardonats anteriorment. L'extensió dels poemes no pot superar en cap cas els 25 versos. El tipus de lletra utilitzada serà ARIAL 12, amb una separació entre línies d'1.5. Cada concursant només podrà presentar al Concurs un únic poema. S’hauran de presentar 5 còpies en paper, i 1 en suport digital (CD), indicant al sobre Categoria: PREMI POESIA.

En aquesta modalitat es premiaran els tres millors poemes escrits en llengua catalana, però en una única categoria:

Categoria Adult (a partir de 18 anys)

1r premi 200€

2n premi 130€

3r premi 80€

*Els premis de poesia seran de dotació econòmica.

PREMI GUIÓ RADIOFÒNIC

En aquesta modalitat:

- Els guions tindran una extensió mínima de 2 pàgines (DIN A 4) i no poden superar en cap cas les 10 pàgines (DIN A 4). El tipus de lletra utilitzada serà ARIAL 12, amb una separació entre línies d'1.5. El tema de la història serà lliure, però es valorarà la proximitat amb formats radiofònics identificables (informatius, programes d’entrevistes, magazines d’humor, ràdio novel·la, etc) Al format del guió, s'haurà d'indicar davant de cada paràgraf el nom del personatge que el diu. També s’ha d’indicar en línia separada, de manera que destaqui, el lloc on ha d’anar MÚSICA o FX (Efectes especials). Ràdio Cubelles es reserva el dret de modificar el muntatge musical si ho creu oportú.

- Es lliuraran 5 còpies del guió en paper i 1 en suport digital (CD), indicant al sobre Categoria: PREMI GUIÓ RADIOFÒNIC

- L’obra guanyadora podrà ser emesa per Ràdio Cubelles (en directe o diferit), en els mesos següents al lliurament del premi.

En aquesta modalitat es premiarà el millor guió de ficció escrit en llengua catalana, que podrà ser radiat per Ràdio Cubelles, en una única categoria:

Categoria Adult (a partir de 18 anys)

1r premi: 300€

El premi de Guió Radiofònic serà de dotació econòmica.

ALTRES CONSIDERACIONS DEL CONCURS EN EL CONJUNT DE MODALITATS

- Un jurat qualificat escollirà les millors obres valorant la qualitat tècnica, la temàtica i la creativitat i/o la originalitat, entre d’altres. Si el jurat així ho decideix, els premis podran ser declarats deserts.

- L’organització podrà introduir-hi les modificacions que li semblin convenients per al funcionament del concurs.

- Els concursants es responsabilitzen totalment de que no existeixi drets a tercers en les seves obres presentades així de tota reclamació per drets d’imatge. Serà responsabilitat dels artistes qualsevol reclamació que es pugui donar en relació amb l’autoria del treball o possible plagi.

- La participació en aquest Concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases. El jurat es reserva el dret a interpretar i solucionar qualsevol aspecte que no estigui recollit en aquestes bases.

- Ràdio Cubelles, organitzadora del certamen literari, es reserva el dret de publicar, enregistrar i reproduir aquells treballs que havent estat o no premiats, consideri d’interès divulgar-los.

- El jurat es reserva el dret de declarar alguna categoria deserta o d’atorgar aquells accèssits que cregui necessaris.

- Tot el material enviat per optar als Premis es considera cedit a Ràdio Cubelles i no hi haurà possibilitat de reclamar-lo.

 

VEREDICTE I LLIURAMENT

El veredicte i lliurament dels premis es farà en el decurs d’un acte públic dins dels actes de la Setmana Cultural de Cubelles, que es farà divendres, 24 d’abril del 2015, a les 19h. a la sala sociocultural. 


 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • col·labora
 • Un pas per la Guerra
 • AGRUPACIÓ BALLS POPULARS
 • LA TÈRMICA
 • EL CÍRCOL CUBELLENC
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles