Paulina Schumann rep la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2007

17 d'octubre de 2008


La filla de Charlie Rivel també ha estat guardonada enguany amb el Premi Nacional de Circ que concedeix la Generalitat de Catalunya

Paulina Andreu, la filla de Charlie Rivel, coneguda artísticament com a Paulina Schumann, va rebre el passat 15 d’octubre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2007, una decisió ratificada pel Consell de Ministres del 9 de maig. Aquesta condecoració, creada l’any 1969, distingeix a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic. Enguany la cerimònia d’entrega de les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts va tenir lloc al Teatro Colón de La Corunya i SS.MM. els Reis d’Espanya van presidir l’acte, que va comptar amb representació municipal que encapçalava l'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, acompanyada de la regidora de Promoció Cultural, Prudencia Carrasco.





A part de Paulina Andreu, els guardonats d’enguany han estat Helga de Alvear (Galerista), Daniel Baremboin (Director d’Orquestra), Cecilia Bartoli (Cantant d’òpera), Luz Casal (Cantant), Antonio Banderas (Actor i director), Antonio Isasi-Isasmendi (Productor i director de cinema), Tomasi di Lampedusa (Musicòleg), Alicia Alonso (Ballarina i coreògrafa), Manoel de Oliveira (Director i guionista), Marisa Paredes (Actriu), Alfonso Pérez Sánchez (Historiador), María Joâo Pires (Pianista), Berta Riaza (Actriu de teatre), José Tomás (Matador de braus), Carme Ruscalleda (Restauradora), Jorge Semprún (Escriptor i guionista de cinema) i Roberto Verino (Dissenyador). A més, també han rebut els guardons els Alfarers de Buño, la Brigada del Patrimoni Històric del Cos Nacional de Policia, el Grup de Patrimoni Històric de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Fundación Telefónica.



Una cubellenca més

Paulina Schumann sempre ha estat lligada al món del circ i l’espectacle. Nascuda a Barcelona, l’any 1921, filla d’en Josep Andreu “Charlie Rivel” i Carmen Busto va seguir la tradició familiar, que la va encaminar cap al món del circ seguint al seu pare i als seus germans actuant per tot Europa. Es va casar amb Albert Schumann, mestre de doma i membre d’una reconeguda nissaga del circ danès. La seva carrera professional, en la que ha triomfat amb els seus espectacles de balls i funambulisme, va començar als sis anys al Teatre l’Empire de París, l’abril de 1932 va obtenir un gran èxit a Viena, ballant el Danubi Blau. Arran del seu matrimoni, Paulina Schumann va començar a treballar en els números eqüestres de la família del seu marit durant la dècada dels 50 i els 60. A partir de 1972, i durant onze anys va realitzar números artístics amb el seu pare. A dia d’avui, retirada de la seva activitat professional és una veïna més de la nostra vila i somia veure acabat el museu dedicat al seu pare, l’Exposició Permanent del Clown Charlie Rivel, situat a la Plaça del Castell, 1.



Any de guardons

La filla del pallasso Charlie Rivel, ha estat també guardonada enguany amb el Premi Nacional de Circ que concedeix la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria, 25 anys després de la mort del seu pare.

Se li ha concedit el premi "per la seva extraordinària trajectòria com a acròbata, equilibrista, ballarina, domadora de cavalls i per la valuosa aportació a la història del circ, que servirà d'impuls per a les noves generacions circenses", tal i com va declarar el jurat del guardó.

Aquests premis, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern de Catalunya el 1982. Es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants a cadascun dels àmbits culturals desenvolupats durant l'any anterior. La cerimònia de lliurament va ser el 25 d'octubre al Teatre Kursaal de Manresa.


  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles