Pep Plaza, pregoner de la Festa Major de Cubelles

31 de juliol de 2008


El pregó es podrà escoltar el 14 d'agost, a partir de les 19:00h, des del balcó de l'Ajuntament

L’home de les mil veus. Així és com alguns identifiquen Pep Plaza, col·laborador del programa El Club de TV3 i pregoner de la Festa Major de Cubelles. Plaza farà que des del balcó de l’Ajuntament s’escolti la veu de Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Zapatero, Boris Izaguirre i fins i tot la de Tomeu Penya.

 
Tot i que les seves arrels són la ràdio i el teatre, Pep Plaza es dóna a conèixer a la Televisió de Catalunya al programa d’humor Set de Nit que presentava Toni Soler, on feia les paròdies dels personatges Jordi González, Lluís Canut i Joan Gaspart. A més, va fer alguna col·laboració en el programa d’esports L’Entorn, de Lluís Canut. També va col·laborar durant dues temporades al programa Senyores i Senyors de TV2, programa que presenta Àngel Casas. A més, va col·laborar al programa Homo Zapping d’Antena 3, que presentava Jose Corbacho. Durant vàries temporades ha format part de l’equip del Versió RAC 1, programa de RAC 1 (abans Versió Original, a Catalunya Ràdio) que dirigeix i presenta Toni Clapés, donant veu a un grapat de clònics: Joan Pera, Boris Izaguirre, Mariano Rajoy, Matías Prats, Jordi González, Serrat, Lluís Llach, Tomeu Penya, i molts altres. Actualment, col·labora al programa d'humor del Carlos Latre a Telecinco Réplica i també fa una col·laboració setmanal al programa El Club de TV3.
 
 
Fem un repàs als teus inicis. Com t’introdueixes en el món de l’espectacle?
Es porta dins. Des de ben jovenet, devia tenir 10 o 11 anys vaig començar fent Els Pastorets al meu poble, a Mataró; ja més gran, faig primers papers en obres de teatre d’humor. I aleshores me n’adono que puc fer imitacions a través d’un personatge que és l’Eugeni que explica acudits i després en faig d’altres. Compagino el teatre que faig a Mataró amb festes de barri a nivell amateur fent monòlegs de Johan Cruyff, Joan Capri, Pasqual Maragall i Jordi Pujol... A través d’això conec a gent vinculada a la ràdio local, de Ràdio Argentona i d’Arenys de Munt fins que l’any 2000 em presento a un càsting de la productora El Terrat pel programa Set de Nit on m’agafen. I a partir d’aquí ve tot rodat.
 
 
Ets conegut com l’home de les 1000 veus. Els tens quantificats els teus personatges? Això és un dir, de fet l’Albert Om li agrada molt dir-me això. De fet, són molts personatges els que faig però mai m’ha donat mai per contar-los. Però sí que us puc dir que en el pregó de la Festa Major de Cubelles moltes d’aquestes veus vindran com Boris Izaguirre, Joan Pere, sa majestat el rei... Vindran els personatges que porto sempre amb mi, perquè jo sol seria molt avorrit.
 
Guardes algun record especial per algun dels teus personatges? I quin ha estat el personatge més difícil a imitar? I el més fàcil?
Tots els personatges que faig m’agraden molt, però és cert que hi ha alguns que es resisteixen més i que són molt difícils. El Boris Izaguirre em va costar molt, però el Jordi González no em va costar gens. De vegades hi ha personatges que per la seva textura de veu són molt més fàcils que d’altres. Ara per exemple el Jordi González et diria: “Hola! Bon dia! Què tal estàs? Molt bé, no? Estem en directe a Tv3, la tele... Sóc Jordi González..., Què xulo, no?”. I és clar el Jordi González no és difícil. En canvi quan he de fer al Boris Izaguirre, ja he de fer un altre to. A part de fer una veu diferent també té un accent diferent perquè és venezolà. Aleshores hauria de dir: “Estoy encantado de estar contigo porque realmente es maravilloso estar en Cubellas en este pregón de Fiesta Mayor. Voy a hacer un pregón con mucho glamour... no se si tu estarás de acuerdo conmigo… que voy a hacer un pregón realmente distinto a todo lo que se ha hecho hasta ahora”.
 
Has imitat personatges polítics com José Bono, José Luis Rodríguez Zapatero, Jordi Pujol... no sé si les teves imitacions t’ha portat alguna crítica o dificultat. Si has hagut d’estudiar alguns trets característics d’aquestes persones? Com has anat desenvolupant aquestes habilitats alhora d’imitar personatges?
Escoltar molt les seves veus, això sí. Però si tu quan fas imitacions les fas amb el màxim respecte i no fas mofa, ni fas imitacions de manera descarada no has de tenir problemes perquè jo he estat imitant a Jordi Pujol al seu costat al programa El Club de Tv3, un al costat de l’altre, asseguts i ell en cap moment es va ofendre. A més, t’he de dir que quan vam acabar la gravació em va dir que li havia semblat correcte, i que se sentia molt identificat amb la imitació. Més aviat em va venir a dir: “M’he sentit agust, no? M’he sentit bé escoltant la imitació. Està bé, eh?” Això és senyal que la gent no s’enfada. Pots imitar sense faltar al respecte, però sí que s’ha d’escoltar molt les veus i donar forma a les imitacions quan es fan dalt d’un escenari.
 
Parla’ns del teu espectacle. Fa més de deu anys que fas monòlegs?
És un espectacle que va canviant segons l’actualitat, però la línia durant tots aquesta anys ha estat la mateixa. Hi ha musica en directe, porto una guitarra i faig parodies musicals, del món polític, social i esportiu. La durada de l’espectacle pot variar, entre hora i quart o hora i mitja, segons la improvisació i el públic que tinguis o el lloc on siguis. La veritat és que a la gent li està agradant molt, i en alguns pobles fins i tot repeteixo en més d’una ocasió. L’espectacle té sempre aquells moment de frescor i la gent ho acull molt bé.
 
Com estàs preparant el pregó de Festa Major de Cubelles?
El que sí tinc clar són els personatges que vindran com el Boris Izaguirre, Joan Pere, sa majestat el rei... i en el meu pregó intentaré que d’una manera o altra apareguin anècdotes i coses peculiars del municipi, tradicions així com costums de la població.
 
Et faré triar. Amb què et quedaries del teu pas pel món de la ràdio? Amb la sort d’haver pogut treballar amb un gran professional com en Toni Clapes. I del teatre? Em quedaria amb les hores que he dedicat assajant en el teatre amateur. Molta gent que fa aquest tipus de teatre amateur s’hi passa hores assajant quan surt de la feina, i això realment és un esforç. Totes aquestes hores que dediques quan acabes de treballar i agafes un entrepà i te’n vas al teatre fins les dotze, la una o fins i tot les dues de la matinada. Totes aquestes hores han valgut la pena. I de la televisió? Amb la televisió sóc més crític, perquè a mi m’agrada molt la ràdio, actuar en públic i al teatre, estar amb gent... La televisió la veig com un aparador que et dóna una avantatge, que molta més gent et coneix i et pot contractar i hem d’estar agraïts; però la trobo excessivament freda. Dic això perquè, la gent que em coneix a mi de veurem actuar en directe, en les petites intervencions que faig al Club, quan em veuen actuar en directe, no només a mi sinó a qualsevol altre actor, sempre et diuen que l’actuació és millor en viu, que és més bona i impressiona més. La tele el que fa és que et dóna una imatge que potser no és real... Avui hi ets i demà no hi ets; i en canvi, la ràdio és més constant. A la tele he fet moltes coses, però potser amb el que em quedaria, és amb El Club de Tv3. Amb l’Albert Om portem dues temporades i m’ha anat molt bé. I, de fet, estic molt content del resultat de les meves intervencions.
 
A través dels teus monòlegs no només has imitat a persones i has fet entrevistes sinó que en les teves intervencions donés un toc diferent al món de la cançó?
A mi m’agrada molt cantar i en el pregó també intento en el tram final fer-lo musical perquè és una manera de fer pregó diferent. Se’ns va acudir canviar lletres de cançons conegudes i que tinguessin relació amb El Cor de la Ciutat, aquesta sèrie que segueix tanta gent de Catalunya. Ho vam provar, ha funcionat i durant un temps ho hem anat fent. A les cançons hi han personatges com Tomeu Penya, Joaquim Sabina, Lluís LLach o Serrat perquè m’agrada la seva manera de fer. Ho he aprofitat, he intentat fer la imitació, i està funcionant molt bé.
 
Dins els teus projectes futurs, es podria encabir el cinema algun dia? No tinc cap tipus de projecte ni cap pretensió ara per ara i tampoc ho espero. Però com li ha passat a Edu Soto, el que fa el personatge d’El neng, pot passar que un dia em cridin per fer una pel·lícula d’humor com està fent ell ara a la pel·lícula Mortadelo y Filemón. Si sortís l’oportunitat l’estudiaria, però no ho tinc en ment. El que sí puc avançar és que de cara a la nova temporada de TV3 estaré dins d’un programa que serà com un Polònia, que estarà basat només en els esports, i que tindrà una durada de 20 o 30 minuts. Aquest és el projecte que tinc més recent a desenvolupar.
 
Pep Plaza, t’esperem veure ben aviat pronunciant aquest pregó a Cubelles?
Si em permets, tinc en Joan Pere que us vol dir una cosa: “Hola, Hola! que li deia al Paco, que a tota la gent de Cubelles, que no es perdi’n el pregó el dia 14 d’agost perquè s’ho passaran d’allò més bé. Què vingui tothom!, que vindré amb els nanos, amb el Paco... i amb tots els meus personatges. Apa adeu!!”
 


 • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles