Bon ritme de les obres d’accessibilitat a les platges

31 de juliol de 2008


L’Ajuntament de Cubelles i l’empresa Samex SL van signar el passat 3 de juliol el contracte per a l’execució de les obres del projecte d’accessibilitat a les platges de Cubelles, que tenen un pressupost de 94.525,53 € i compten amb una important subvenció del IMSERSO i la Fundación ONCE.

L’empresa Samex SL està executant les obres de millora d’accessibilitat a les platges, que avancen a bon ritme. Entre els mesos de juliol i agost quedaran enllestits tots els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda i es deixaran preparades les plataformes per poder col·locar els mòduls de lavabos al setembre.

L’Ajuntament de Cubelles i l’empresa Samex SL van signar el passat 3 de juliol el contracte per a l’execució de les obres del projecte d’accessibilitat a les platges de Cubelles, que tenen un pressupost de 94.525,53 € i compten amb una important subvenció del IMSERSO i la Fundación ONCE. El projecte contempla tres àmbits, corresponents a les tres platges de Cubelles, en les que s’actuarà: la platja Llarga i la platja de la Mota de Sant Pere (en dos àmbits), quedant descartada la zona corresponent a la platja de Les Salines, per l'estat actual en el qual es troba per les obres de construcció del futur Port Esportiu. Inicialment s’havia previst que les obres es dividissin en dues fases, però degut a la manca de temps s’ha decidit executar-les en una de sola i accelerar tot el procés per tal de complir els terminis establerts.
 
A la platja Llarga s’actuarà sobre l’accés dels dos costats de l’espigó fins a arribar a l’aigua, garantint l’accessibilitat de les persones, i reubicant les dutxes existents i augmentant-ne el número d'unitats, dotant-les de cadires o bancs que permetin que les persones amb minusvalidesa accedeixin a aquestes i als rentapeus. El projecte també contempla la construcció de dues passarel·les de fusta, que connectin l'accés amb els serveis de la platja i que continuïn en direcció al mar, i al costat d’aquestes, en una zona més propera al mar, es proposa la creació d'una zona de descans amb una tarima de fusta i una passarel·la enrotllable que permeti arribar fins al mar. Finalment, en aquesta platja la proposta es completa amb la reubicació de la cabina de la Creu Roja, la senyalització dels serveis i el grau de dificultat de la platja, la instal·lació d’una cabina de bany adaptada. El projecte finalment proposa la col·locació de dues places d'aparcament reservat per a persones amb mobilitat reduïda a la cantonada de l’Avinguda dels Països Catalans i el carrer Josep Tarradellas i la instal·lació de papereres de reciclatge.
 
A la platja de Mota de Sant Pere es proposa una nova ubicació per a la dutxa existent i la col·locació d’una de nova i la instal·lació dels elements necessaris per garantir l’ús per qualsevol persona amb problemes de mobilitat. En quant a les passarel·les, es col·locarà una de fusta que connecti amb els serveis de la platja i que continuï en direcció al mar, creant també una zona de descans i una passarel·la de fusta enrotllable que permeti arribar fins al mar. La combinació de les noves passarel·les de fusta pretén, d'una banda, permetre l'arribada fins a l'aigua del mar i, per un altre, poder utilitzar els nous serveis diferenciant els recorreguts en els moments que puguin produir-se aglomeracions de gent. Com en el cas de la platja Llarga, es senyalitzaran els serveis i s’indicarà el grau de dificultat que presenta la platja i es construiran dos guals de vianants. A més, es proposa la creació d’una plaça d'aparcament reservat per a persones amb mobilitat reduïda i la instal·lació de papereres de reciclatge.


 • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles