Surt al carrer el número 2 de Cooperació

15 de juliol de 2008


La revista que edita l’Ajuntament de Cubelles s'està distribuint aquesta setmana pel municipi.


Surt al carrer el número 2 de la revista Cooperació que edita l’Ajuntament de Cubelles, i que aquesta setmana ja s’està distribuint pel municipi.
Aquesta edició inclou un reportatge a Marta Vidal, una jove de Cubelles que explica la seva experiència fent de família d’acollida de nens sahrauís i recull com són les colònies per a infants sahrauís a través del projecte Catalunya amb el Sàhara; a més de parlar del Festival Fisahara 2008 com una iniciativa solidaria que persegueix dur la cultura als campaments.
 
A l’apartat notícies de Cubelles es parla de les iniciatives solidàries que realitza l’Ajuntament com és l’ús de cafè de Comerç Just a les màquines expenedores dels eficifis municipals o la comercialització d’una samarreta de comerç just per recaptar fons que financin projectes solidaris de les ONG’s, especialment de col·laboració amb els damnificats de Birmània i la Xina. Pel que fa a aquesta darrera campanya consistirà en la venda de samarretes que portaran un lema dirigit a la conservació de la platja, i els beneficis es posaran a disposició de les ONG.
 
La revista també parla d’una altra aportacions destinada a la reconstrucció d’una aula a Paraguai. De fet, l’associació Amic, de les Missioneres Claretianes ha reconstruït una petita escola per a una comunitat indígena de cinquanta famílies a Tecojamirí, gràcies als diners recaptats a Cubelles amb la venda d’artesania Paraguaiana durant la Fira del Comerç Just el Nadal del 2007. Amb els 300 euros es va poder canviar la teulada, però també va caldre ampliar el pressupost per renovar els fonaments i posar l’aula en condicions. Al mateix apartat de notícies de Cubelles, la revista recull un article titulat “4a Trobada de dones migrades... i no”, una iniciativa de l’associació Por Derecho Pròpio que va tenir lloc al municipi el passat 12 d’abril, i també parla del I Premi a la Diversitat obtingut pel programa “Barreja’t amb mi” de Ràdio Cubelles. Una altra de les pàgines està dedicada als tallers de intermón-oxfan que es van fer a l’IES Cubelles sobre comerç just i comerç responsable.
 
La revista “Cooperació” conté un apartat dedicat a les informacions sobre emergències que en aquest número es fa ressò de Myanmar i Xina. La secció de reportatge a una ONG está dedicada a Dibango, artista de Burkina Faso i l’associació Kamba Beó Neré.
 
En quant a la secció d’esdeveniments parla de la presentació del projecte Casa Àfrica de Catalunya; i a la secció notícies del món informa sobre una exposició “Retrat d’un escàndol universal de drets humans. Dona i drets humans” d’Amnistia Internacional Alt Penedès; presenta un informe sobre les exportacions espanyoles d’armament realitzades entre el 1997 i el 2006; presenta també un joc online interactiu d’ACNUR, parla del pavelló de les iniciatives ciutadanes de la Expo Zaragoza 2008, i de la celebració de la 14a Festa de la Solidaritat d’Intermón-Oxfam de Vilanova.
 
A la secció cultura, recull un reportatge titulat Alí Farka Touré, l’home tranquil; i parla dels llibres “El Club de la Misèria” i d”el llibre de la cuina libanesa”.
 
Finalment a l’apartat d’Agenda es recull informació sobre el II Festival Músiques sota la palmera pels drets humans; així com del projecte “Turisme responsable amb Setem: Ruta de Costa Rica”; i l’espai El Faro de l’Expo Zaragoza.


 • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • CIRC ESTIU
 • TEEN CHEF
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles