10.000 persones a la XXIV Festa de la Verema

19 de setembre de 2011


Les novetats d’enguany van rebre una molt bona acollida, especialment l’actuació castellera

El cap de setmana de la XXIV Festa de la Verema de Cubelles ha aplegat a més de 10.000 persones que han participat en algun dels actes programats. Els estands que servien vi i cava, tots del municipi excepte un, van dispensar més de 3.000 tiquets i les racions gastronòmiques també van tenir bona acollida entre els visitants el que ha copat les expectatives de la regidoria de Turisme amb Rosa Fonoll al capdavant.

Pel que fa a la cerimònia d’inauguració, Josep Castellví, la família Cona Solé i Jordi Bort, director de l’INCAVI van ser guardonats amb els Pàmpols i Anna Martínez i Carles de Fonseca van ser investits Pubilla i Hereu 2011. Precisament el nomenament de la figura de l’Hereu va ser una de les novetats d’enguany, juntament amb les quinze parades de mercat de pagès a la plaça del Mercat que s’unien als quatre expositors de vi i cava i als cinc gastronòmics. El canvi de la trepitjada infantil al dissabte per la tarda també va gaudir d’una molt bona participació, així com els concerts de nit, fent les delícies dels assistents fins a ben entrada la matinada.

La 1a Tinent d’Alcalde, Rosa Fonoll, s’ha mostrat “molt satisfeta per la gran afluència de públic ja que s’ha treballat molt” en aquesta edició de la Verema cubellenca que ha buscat “tornar als orígens, a la pagesia i alhora oferir unes activitats atractives per als assistents”.

Diada Nacional

Abans dels actes institucionals propis de l’Onze de Setembre, a primera hora del matí va tenir lloc la 1a Cursa de la Verema amb la pujada al Puig de Tiula. La cursa va aplegar a 220 atletes que van completar els 13 quilòmetres del sinuós recorregut. En categoria masculina el vencedor va ser Manuel Torres amb un temps de 47’35” mentre que Vinyet Noguero es va imposar en categoria femenina amb una marca de 1h 02’ 16”.

I ja al migdia, la Diada va transcórrer amb total normalitat. Les entitats i formacions polítiques van fer les seves ofrenes florals a peu de l’estàtua “El geni i la força bruta” i es va hissar la senyera al llarg del campanar de l’església de Santa Maria al so d’Els Segadors. La novetat de la jornada va ser l’actuació castellera dels Bordegassos de Vilanova i la Geltrú a la plaça de la Vila. Els groc terrós van descarregar un tres de set, un tres de sis aixecat per sotaun quatre de sis amb agulla i encara hi va haver temps per a una quarta ronda en forma de torre de sis. Per acabar es van alçar tres pilars de quatre simultanis.

La regidora de Festes i Tradicions i Turisme, Rosa Fonoll, s’ha mostrat “molt il·lusionada amb l’actuació castellera ja que feia molts anys que no es feien castells a Cubelles”.

Escolta el podcast dels programes especials de la Festa de la Verema 2011


 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles