Festa de la Verema els dies 9,10 i 11 de setembre

6 de setembre de 2011


Les novetats estan en l'elecció de l'hereu, i en continuen amb els actes tradicionals com la trepitjada de raïm i la els premis Pàmpols de Plata

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament ja ha confirmat el programa definitiu de les festes de la Verema que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de setembre. La inauguració es farà aquest divendres a les set de la tarda i comptarà amb l'equip de govern municipal i amb Jordi Bort, director general de l'lnstitut Català de la vinya i el Vi, l'Incavi. A partir d'aleshores quedaran oberts els stands dels restauradors i els cellers que ompliran la plaça del mercat tot el cap de setmana. La mateixa tarda de divendres es farà l'habitual cursa de tonells de vi. A més hi haurà una mostra d'arts i oficis de la vinya i el vi, s'ensenyaran els métodes de destil·lar amb fassina d'aiguardent i un ferrer també donarà a conèixer l'elaboració d'eines de la vinya. A les nou del vespre, el centre d'atenció es traslladarà a l'escenari perquè es lliuraran els premis Pàmpols de plata del 2011. Després els nens i nenes faran la tradicional trepitjada de raïms i que anirà seguida del tast del primer most. Un cop finalitzats aquests actes, la plaça del mercat quedarà amenitzada pel grup musical Loren, que començarà la seva actuació a les onze de la nit.Dissabte 10 de setembre, el programa d'actes comença al matí amb l'onzena trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Serà al voltant de les onze del matí i paral·lelament, els més menuts podran participar en curses de tonells de vi en un concurs de trepitjar raïm. A partir de les set de la tarda es farà una nova mostra d'arts i oficis que en aquesta ocasió se centraran en els boters, encarregats de fabricar les grans botes i tonells, i els esparters que elaboren els caputxons de les portadores de raïm.

El dissabte a les vuit del vespre, arribarà un dels moments més tradicionals de la Festa de la Verema, l'elecció de la Pubilla infantil de Cubelles, que aquest any a més anirà acompanyada de l'elecció de l'hereu. La parella representarà el municipi durant un any. Després de l'elecció, la plaça del mercat es tornarà a omplir de música amb el ball de l'orquestra Cimarrón.I diumenge, la Festa de la Verema coincidirà amb la diada de Catalunya. El primer acte però serà esportiu. A les nou del matí es donarà el tret de sortida de la Cursa de la Verema, de 13 quilòmetres i que puja fins el Puig de Tiula. Un cop arribin a meta, els corredors podran degustar una botifarra a la brasa. I al migdia, a la plaça de l'església, es farà la hissada de la Senyera al Campanar. El dia acabarà amb una exhibició castellera a la plaça del mercat a càrrec dels Bordegassos de Vilanova.

A més a més, durant els tres dies de la Verema hi haurà un conjunt d'activitats paral·leles com l'exposició d'eines de la vinya del segle 17 al segle vint que estarà muntada per Francesc Pujades. Divendres i dissabte es farà un mercat de pagès i el celler Ferrer i Catasús ha organitzat un tast de vins les inscripcions del qual es poden fer al local Que bo, al carrer major número 14.


 • RÀDIO A LA CARTA
 • L'informatiu
 • DADES CORONAVIRUS A CUBELLES
 • DADES D'ATUR REGISTRAT CUBELLES 2010-2020
 • Butlletins correu
 • col·labora
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • història eleccions 1970-2019
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles