Ja està aquí la Festa Major 2011

4 d'agost de 2011


Del 5 al 27 d’agost els actes tradicionals, culturals, esportius i lúdics se succeiran per tot el municipi Consulti el programa complet fent clic aquí.

L'Agrupació de Balls Populars de Cubelles reclama un nou format en la programació dels actes de la Festa Major de Cubelles. Segons Gemma Sánchez de la junta de l'entitat "el programa bé a ser pràcticament el mateix que ara fa 20 anys". Tot i que ja porten anys reclamant nous canvis, "l'Agrupació aprofita cada edició per a recordar-ho amb l'esperança que de mica en mica la festa vagi agafant cada any un nou aire amb novetats en l'oferta d'activitats". De fet, per donar sortida a aquest estancament dels actes de la Festa Major de Cubelles, "una de les propostes iniciades l'any passat per l'Agrupació de Balls Populars va ser incloure al programa l'assaig general", que aquest any serà aquest divendres, a partir de les 8 del vespre pels carrers de la vila.

Després de la ballada conjunta de totes les colles que participin de l'assaig general, cap a les 23 hores s'ha programat un ball amb DJ’s. I és que l'Agrupació de Balls Populars espera que "tot el poble se sumi i prengui part d'aquest assaig general participant-hi". Una de les preocupacions que tem l'Agrupació "és que aquest dia el temps els permeti sortir, l'any ja que l'any passat, la pluja va ser protagonista de l'assaig general".

Seguint amb els actes de la Festa Major, aquest dissabte, 13 d’agost, la plaça del Mercat serà l’escenari de les Nits de Rialla SellebuC, que comptarà finalment amb l’actuació dels monologuistes Nacho garcía que substitueix a Iñaki Urrutia i l'acompanyarà a l'escenari Albert Boira.

Diumenge serà un dels dies centrals de la Festa Major de Cubelles amb el tradicional llançament dels dotze morterets de Festa Major des les la plaça del Castell al migdia que donarà inici oficial als actes més emblemàtics de la Festa Major. Abans però, la platja Llarga serà escenari del Trofeu Grues Sant Jordi de regates per parelles. Mentre que un dels actes més esperats és el pregó de Festa Major que es farà aquest diumenge, a les 19h. i des del balcó de l’Ajuntament. Una lectura del pregó que donarà inici a la Cercavila Popular pels carrers del centre de la vila des de l’Ajuntament fins a la plaça del Mercat, on es farà la ballada conjunta de tots els balls de l’ABPC. De fet, l'organització "no ha volgut donar a conèixer qui serà la persona encarregada de pronunciar aquest pregó, un fet que no deixa a ningú indiferent i que ha creat una gran expectació", ha dit Gemma Sanchez, qui tambè ha explicat que "l'Agrupació de Balls Populars ha estat convidada minuts abans de la lectura del pregó per conèixer el misteri del pregó". L'entitat ha volgut recordar a les colles participants de la Festa Major que també s'aprofitarà aquest dia per fer les fotografies conjuntes de les colles.

Els actes forts de diumenge seguiran després del pregó amb el cercavila tradicional i a les 23h., com és tradicional, hi haurà el Castell de Focs Artificials. Tot seguit, arrencarà la Cercavila Nocturna pel passeig Marítim a càrrec de l’ABPC i el grup de batukada Els Novells de Cubelles. Mentre que la plaça del Mar a partir de 00.30h. acollirà el Ball de l’Empalmada amb les orquestres Venus i Mitjanit.

I és que aquest cap de setmana s'allargarà amb les matinades de dilluns, 15 d’agost. Els carrers del municipi es llevaran al so dels timbals i de les colles que es vulguin sumar a les Matinades de l’ABPC i a partir de tres quarts d'onze del matí, a l’església de Santa Maria tindrà lloc l’Entrada d’Ofici i la Missa Solemne concelebrada amb els sacerdots veïns i on les colles de diables i de bastoneres faran l’ofrena dels productes dels pagesos locals a la Verge en commemoració del seu 20è aniversari. Cap a les 12:30h. hi haurà la Sortida d’Ofici i l’acció passarà als carrers del centre amb la novetat que aquest any hi haurà un cercavila d’exhibició dels balls populars que acabarà a la plaça de la Vila.

TALL FM8 GEMMA

A la tarda, al camp de futbol municipal Josep Pons i Ventura es durà a terme el triangular de Festa Major entre el Calafell CF, CF Catllar i el CF Cubelles. A partir de les 19.30h a la plaça del Mercat hi haurà el Concert de Festa Major amb l’orquestra Montgrins i a partir de la mitjanit l’orquestra Montgrins oferirà el Ball de Festa Major. Abans, l’entitat El Cubell organitza un Sopar a la Fresca al carrer Jacint Verdaguer obert a tothom prèvia inscripció i on cadascú es durà el menjar i el beure.

A més, des del 15 i fins el 21 d’agost al poliesportiu tindrà lloc el XI Open Vila de Cubelles puntuable pel rànquing nacional en diverses categories.

La plaça del Mar serà l’escenari dels tallers de circ i diverses exhibicions a càrrec del Circ Rogelio Rivel a partir de les 17h. del dia 16 d’agost. Durant tota la tarda també hi haurà instal·lats al passeig de la Mar Mediterrània inflables gratuïts per als infants davant del búnquer. La jornada finalitzarà a les 23h. al passeig de la Marina el grup Boira farà una actuació d’havaneres amb el tradicional cremat de rom i, a l’acabar, al passeig de la Mar Mediterrània es procedirà al llançament dels focs artificials de Fi de Festa Major.

Tot i això, el 27 d’agost al passeig Marítim l'AV del Barri Marítim organitzen una nit d’havaneres a partir de les 23h. amb el grup Havana Xica i amb cremat de rom i pastisset a la mitja part.

Finalment, del 5 al 27 d’agost la Rectoria exposarà un seguit de quadres del pintor barceloní resident a Cubelles, Domingo, autor del cartell de Festa Major 2011. I fins el 31 d’agost la sala d’exposicions del CSIDE acull l’exposició 20 anys de foc i cops, imatges i records en motiu del 20è aniversari de les bastoneres i els diables de l’ABPC.

Més informació al podcast de l'informatiu 2011-08-09


  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles