Debat sobre 'L’autodeterminació en les llars residències i vida independent?'

9 de novembre de 2021


La trobada virtual, organitzada per la Plataforma del Garraf per una escola inclusiva al Garraf, tindrà lloc el dijous 18 de novembre, de les 18 a les 20 hores

La Plataforma del Garraf per una escola inclusiva al Garraf, en el marc de la seva programació dedicada a la XVIII Festa per una societat inclusiva 2021, ha organitzat un nou espai de debat. En aquesta ocasió la temàtica està centrada en 'L’autodeterminació en les llars residències i vida independent?'. La trobada, que es farà en format virtual, tindrà lloc el dijous 18 de novembre, de les 18 a les 20 hores.

 

En aquest espai de debat es vol abordar dues realitats diferents:

  • Experiències que afavoreixen el màxim d’autonomia en la pressa de decisions de les persones amb discapacitat amb necessitat de suport extens i amb necessitat de suport generalitzat (en terminologia anterior a la “Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat”: persones amb afectació severa i profunda) que viuen en llars residències (pisos).
  • Experiències de vida independent mitjançant la prestació del Servei d’Atenció Personal tant de persones amb discapacitat intel·lectual com de persones amb discapacitat física. En aquest cas, mitjançant la prestació del SAP-BCN de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest espai de debat hi haurà la participació de la Fundació Pere Mitjans que parlarà de la seva experiència en aquests dos àmbits. Aquesta entitat disposa de 18 habitatges, que administrativament són 5 miniresidències i 13 llars residència, i és la única a Catalunya amb experiència en prestar el servei públic d’assistència personal a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Les persones que vulguin participar de la trobada, en format virtual, cal que segueixin l'enllaç: https://us02web.zoom.us/j/86268292772?pwd=eHp0QWZPc3lKd1dnVW5DVDNYejBkZz09

Codi accés: 816575

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles