Del 16 al 22 de setembre té lloc la Setmana Europea de la Mobilitat

16 de setembre de 2021


Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han volgut contribuir, entre d’altres, participant de la campanya “Mou-te per salvar vides”, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Des de la Comissió institucional de la Setmana Europea de la Mobilitat fan arribar el següent missatge:

 

Enguany encara  immersos en la crisi provocada per la COVID-19, una pandèmia que ha alterat el funcionament del país, una crisi que ha dut a modificar els hàbits de les persones. Al llarg d'aquests mesos, la manera de desplaçar-se en les ciutats ha canviat de manera excepcional. Moltes de les ciutats estan ampliant l'espai dedicat a la mobilitat activa i establint noves estratègies més sostenibles per al transport urbà.

 

Amb el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible i en línia amb el tema d'aquest any, Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible, la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. I és que no és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment important durant la pandèmia.

 

Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l'àmbit de la seguretat en el transport, es vol destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar-se en els aspectes positius que la pandèmia ha tingut en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com l’ús excessiu del transport motoritzat afecta la nostra salut. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicia el sedentarisme i la inactivitat física.

En l’àmbit europeu, l’any passat, es van adherir a la Setmana més de 2.800 ciutats i pobles, dels quals 227 eren catalans. Des de la Comissió institucional de la Setmana Europea de la Mobilitat han fet crida a l'adhesió, enguany, amb el desig que el compromís dels municipis catalans amb aquesta campanya garanteixi que Catalunya continuï essent un referent a escala europea en  la promoció de la mobilitat sostenible, segura i saludable.

 

Per respondre a les incerteses derivades de la pandèmia COVID-19, aquest any el registre de pobles i ciutats té la màxima flexibilitat per cobrir esdeveniments i mesures com és habitual, o alternatives en línia i totes les solucions de transport innovadores COVID-19, sense cap obligació de seleccionar-ne cap. Les tres opcions són: fer una setmana d’activitats centrades en la mobilitat sostenible, implementar una o més mesures de transport permanents o celebrar un “Dia lliure de cotxes”. Les activitats que comportin aglomeracions de persones de manera que no sigui possible mantenir la distància social recomanada en cada moment, enguany no es consideren recomanables, així que haurien de quedar ajornades per als propers anys. En qualsevol cas, en tot moment serà necessari atendre les recomanacions de les autoritats sanitàries referents al vostre municipi.  En aquest sentit, des de la Comissió institucional de la Setmana Europea de la Mobilita són conscients que és un moment difícil per a molts dels pobles i ciutats que han participat en la Setmana al llarg dels anys i volen enviar-los des d’aquí un missatge de solidaritat.

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya se suma a la Campanya

Del 16 al 22 de setembre té lloc la Setmana Europea de la Mobilitat, i des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya hi hem volgut contribuir, entre d’altres, participant de la campanya “Mou-te per salvar vides”, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits.

 

En el marc d’aquesta campanya, que convida a anar a donar sang desplaçant-se en transport públic, s’instal·larà un punt de donació de sang a l’Espai Provença de Barcelona el proper 22 de setembre. L’horari de la donació és de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h.


  • Setmana Europea de la mobilitat 16-22 setembre 2021.jpg
  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles