Les oficines de Turisme del Castell i de la platja i Finques Ferrer estan en procés de certificació de la CETS

7 de juny de 2021


Aquests dies reben la visita tècnica de valoració de la feina realitzada per obtenir el distintiu de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Entrevista a Sofia Aparicio, cap d'ús públic i conservació dels parcs del Garraf, Olèrdola i Foix

 

El passat dijous 3 de juny, les oficines de Turisme de la platja i el Castell de Cubelles van rebre una visita tècnica per validar la feina realitzada per a obtenir la distinció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix. Aquesta setmana serà l’empresa local, Finques Ferrer, qui també passi pel mateix procés de certificació per obtenir aquesta acreditació de la Carta amb l’objectiu marcat d’encaminar a empreses i parcs cap a un turisme sostenible en el territori.

 

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc que té com a objectiu que els municipis ubicats en espais naturals protegits disposin d'una estratègia per consolidar el turisme sostenible en el territori. La Carta garanteix un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local.

 

El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac estan acreditats amb la CETS des de l'any 2011. Els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix estan acreditats des de l'any 2017. Tenen una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona. A partir del 2014, nombroses empreses dels parcs naturals de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i del Montseny van obtenir aquest reconeixement europeu i durant aquest any està previst que s’afegeixen al projecte CETS 17 empreses dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix.

 

La Diputació de Barcelona és qui dirigeix les feines relacionades amb els parcs i s’encarrega d’explicar tot el procés de la CETS. En declaracions a Ràdio Cubelles, Sofia Aparicio, cap d'ús públic i conservació dels parcs del Garraf, Olèrdola i Foix; i responsable de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) ha explicat que ''Cubelles és un dels primers municipis que va entrar a formar part del projecte de la Carta Europea de Turisme Sostenible''.

Des de la Diputació es porta a terme tot l'assessorament i seguiment previ al procés de certificació de la CETS. I ha estat el passat 3 de juny quan s'ha realitzat el procés de verificació de les feines realitzades als dos punts d'informació turística de la vila. L'empresa local, Finques Ferrer també rebrà aquesta setmana la visita de certificació per poder obtenir el distintiu de la CETS, ha apuntat Aparicio.  

Un cop tancades aquestes visites tècniques, els verificadors d'Europarc s'encarregaran de realitzar un informe acreditatiu del distintiu de la Carta Europea de Turisme Sostenible, que es lliurarà en un acte, que es preveu que tingui lloc cap a la tardor, una vegada totes les empreses hagin passat per tot el procés de validació. Sofia Aparicio ha detallat com es realitza tot el procés de verificació fins a aconseguir el certificat del distintiu.

 

El 4t Fòrum Permanent de la CETS dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix va definir al mes de març les actuacions per renovar l'adhesió

Quan l'any 2017 els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix van rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) es van comprometre a treballar durant els següents cinc anys un conjunt d’actuacions per assolir i desplegar un model de turisme sostenible al territori. De fet, durant el 4t Fòrum Permanent de la CETS dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, celebrat de manera telemàtica el passat 17 de març, es va presentar l’estat de les trenta-dues accions proposades, mitjançant una metodologia participativa, per un equip de treball format per tècnics, empresaris i entitats dels catorze municipis dels parcs i el municipi de Cubelles. La característica d’aquesta certificació és que les accions s’han d’assolir de manera participativa amb tots els agents del territori tant públics com privats. Durant aquest Fòrum es va presentar l’estat de les actuacions del 2017 i 2021 i es va informar de l'inici del procés de renovació de l’adhesió a la CETS entre els anys 2022 i 2026.

 

Segona fase de la CETS
El 2020 va començar la segona  fase de la CETS, a la qual s’adhereixen les empreses dins del territori. Aquest any setze empreses han començat el procés d’adhesió a la segons fase de la CETS del Garraf, Olèrdola i el Foix. La CETS acompanya les empreses en la promoció dels valors turístic sostenibles i ofereix activitats formatives per les empreses i pels punts d’informació.

 

En la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals podreu consultar tota la informació.

 

Qui pot adherir-se a la Carta?
Poden adherir-se a la CETS empreses, fundacions o autònoms que han d’estar ubicats o les seves activitats en l’àmbit territorial de la Carta tenint un servei turístic ja sigui: allotjament, restauració, empreses de turisme actiu, empreses agroalimentàries o d’artesania amb servei de visita, oficines i punts d'informació turístics i museus.

El punt important és participar de forma activa, ja sigui en els grups de treball o en les sessions del Fòrum Permanent. Les persones interessades poden escriure al correu electrònic p.garraf.qualitat@diba.cat.


 • Visita guiada des de l'Oficina de Turisme de la Platja de Cubelles.jpg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles