Èxit de públic a la presentació del llibre 'Cubelles desapareguda'

23 d'abril de 2021


La publicació, obra dels autors Joan Vidal i Antoni Pineda, recull 170 imatges que van des de principis del segle XX fins a les acaballes dels anys seixanta i que ens mostren persones, carrers, tradicions, paisatges i fets històrics

Aquest dijous, 22 d'abril s'ha presentat públicament el llibre de fotografies Cubelles Desapareguda de Joan Vidal i Antoni Pineda amb la presència d'un centenar d'assistents a l'acte. La presentació s'ha portat a terme als jardins de Can Travé, a partir de les 19:00 h. i també s'ha pogut seguir en directe a distància a les xarxes socials municipals

 

Aquest llibre convida a fer un passeig per la història recent de Cubelles a través de fotografies sorgides, bàsicament, de l’arxiu d’Antoni Pineda. Són imatges que van des de principis del segle XX fins a les acaballes dels anys seixanta i que mostren persones, carrers, tradicions, paisatges i fets històrics de la vila. Un bonic i nostàlgic itinerari en què, al costat d’indrets que han canviat radicalment la seva fesomia, es pot veure celebracions de diversos tipus –religiós, cultural o popular– el lector podrà descobrir aspectes destacats de la vida quotidiana de la vila. El pròleg del llibre ha estat escrit per Artur Peguera, presentador d’esports del TN de TV3.

 

En total, el llibre recull unes 170 fotografies distribuïdes en tres parts. En declaracions a Ràdio Cubelles, Joan Vidal detallava com s'estructura el primer volum de Cubelles Desapareguda.

Antoni Pineda, qui disposa d’un extensa col·lecció fotogràfica de Cubelles des de principis del segle XX fins a l’actualitat, ha apuntat que va aprofitar sobretot l’època del confinament més dur per posar-se a triar imatges. Assegura que la primera tria era d’unes 1.200 fotografies. També ha volgut destacar la fotografia de portada del llibre que ofereix una imatge de la sínia de Cal Pufarrer. 

Per la seva banda, Jaume Alcaser de l'editorial Efadós ha explicat com ha arribat la proposta de publicar aquest primer volum del llibre Cubelles desapareguda de la col·lecció Catalunya desapareguda.

Gràcies a la quantitat de fotografies recopilades per Antoni Pineda, no es descarta que en un futur es pugui publicar un segon volum de Cubelles Desapareguda.

El llibre es pot comprar a Cubelles, a la papereria Lanigó.

 

Escolta l'acte de presentació del llibre 'Cubelles desapareguda'

 

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles