Cubelles programa una vintena d'actes per celebrar la 47a Setmana Cultural

26 de març de 2021


Atesa la situació epidemiològica, les activitats programades a partir del 16 d'abril estaran condicionades a les mesures de seguretat del moment

Entrevista a Esther Soler, regidora de Cultura

 

La Regidoria de Cultura ha publicat la programació de la 47a Setmana Cultural de Cubelles que tindrà lloc durant el mes d’abril. Atesa la situació epidemiològica, a priori, si les mesures de seguretat del moment ho permeten les activitats començaran el 10 d'abril amb la inauguració de l'exposició multidisciplinària en homenatge a Paulina Schumann, filla adoptiva de Cubelles, en motiu del centenari del seu naixement. Aquesta mostra, que estarà instal·lada al Centre Social durant tot el mes d'abril, anirà a càrrec de l’Associació Crea Cubelles.

La regidora de Cultura, Esther Soler, ha donat més dades en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Els actes de la 47a Setmana Cultural seguiran el divendres 16, al Centre Social, amb una xerrada dels Amics del Castell sobre els 90 anys de la proclamació de la República. Al mateix lloc, dissabte 17, el Cubelles Noir presentarà el llibre Regeneración de José Sanclemente. Diumenge 18, l'església Santa Maria de Cubelles acollirà el 16è Festival de Cant Coral Vila de Cubelles amb la participació de la coral convidada Levare de Sant Pere de Ribes i Sitges i les corals Cor L’espiga i Espig@XXI.

 

Els actes seguiran el dilluns 19, als Jardins de Casa Travé amb l'activitat "Inicia't en l'art de l'Urban Sketching i descobreix Cubelles dibuixant", organitzada per Crea Cubelles. Dimarts 20, es donarà a conèixer la nova associació Cubelles solidària en un acte programat al Centre Social. Mentre que dimecres 21, al mateix lloc, hi haurà la presentació del llibreTú y yo nunca tuvimos un verano entre las manos de Josep Amaya, que ha estat finalista del concurs “Multiversos 2020”. Dijous 22, l'escenari previst serà els Jardins de Can Travé amb la presentació del llibre Cubelles desapareguda d'Antoni Pineda i Joan Vidal. Divendres 23, Diada de Sant Jordi, s’instal·laran diverses parades de llibres i roses, però en aquesta ocasió en format reduït. La regidora de Cultura, Esther Soler, ha explicat quins són els motius.

 

També, i com és tradicional aquest dia, Ràdio Cubelles farà un programa en directe, d’11 a 13h., a la plaça de la Font. I a partir de les 19h. l'emissora oferirà un programa especial per proclamar els premis de la 25a edició del Concurs literari Victor Alari, que a causa de la pandèmia, un any més, no es podrà fer cara al públic. Durant tot el matí de Sant Jordi, al carrer Major, a la plaça de la Vila, a la plaça del Castell i a la plaça de Santa Maria hi hauran lectures de poemes, fragments i contes en català, castellà i anglès que aniran a càrrec de l'alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Josep Andreu Charlie Rivel.

 

Dissabte 24, la programació estarà farcida d’activitats. Hi haurà una visita guiada al Castell, una sessió de la ruta de les dones de la revolta de 1767 i un joc de pistes als Jardins de Can Travé. També aquest dia es proclamarà el guanyador de la Beca d'Investigació Local 2021 en un acte en el què hi prendrà part el Grup de Teatre Casal de Cultura que farà la lectura literària La llegenda de Sant Jordi en el segle XXI de Montse Lago.  I, als jardins de Can Travé, es donarà a conèixer el nou col·lectiu cultural de professionals que s’ha creat al municipi i també es farà la 2a sessió d'urban sketching.

 

Finalment, el diumenge 25 tindrà lloc el 13è Concurs de pintura ràpida, una jornada de portes obertes a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb activitats i tallers infantils dedicats a Charlie Rivel, una exposició del gegantó Charlie Rivel i dels gegants Abdon i Assumpta, una visita guiada al Castell i l'actuació de la cubellenca Alessia Virgilio, artista de circ, trapezista.

 

Tots els detalls de la 47a Setmana Cultural es poden consultar a l'apartat de l'agenda del web municipal (Cubelles.cat).

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles