Cubelles comença a commemorar l'any Paulina en motiu del centenari del seu naixement

18 de febrer de 2021


El programa especial de Ràdio Cubelles aquest dimecres 17 de febrer ha donat el tret de sortida als actes municipals dedicats a l'artista de circ, una de les més importants a Europa de mitjan de segle XX.

L’Ajuntament prepara una programació d’actes pel centenari de Paulina Andreu i Busto, coneguda artísticament com Paulina Schumann o Paulina Andreu Rivel Schumann. El punt de sortida ha sigut un programa especial a Ràdio Cubelles coincidint en el cent aniversari de la filla adoptiva de Cubelles, nascuda a Barcelona el 17 de febrer de 1921. En la primera part del programa, dirigit i presentat per Pau Ramon i Josep Lluís Villanueva, la regidora de Cultura, Ester Soler, ha confirmat que diverses regidories de l'Ajuntament, associacions i particulars treballen per retre homenatge des d’ara i fins el 17 de febrer de 2022 a qui va ser una de les grans artistes de circ de mitjan del segle XX. Ha avançat que hi haurà moments especialment importants coincidint amb la Setmana Cultural o la Mostra de Pallassos, sempre i quan la pandèmia permeti segons quin tipus d'actes.

 

En el programa especial d'aquest dimecres s'ha fet un repàs a la vida artística de Paulina i el seu llegat. Hi ha intervingut el crític de circ Jordi Jané, l'artista Kerry Raluy o les responsables de l'exposició permanent, Mònica Fuster, i de l'arxiu municipal, Núria Jané. També ha quedat recollit el testimoni del veí cubellenc Isidre Rosell, qui va veure l'única actuació de Paulina a Cubelles durant una filmació a finals dels anys 70. A més, s'ha inclòs una entrevista sobre com van ser els seus últims dies de vida a la residència Templis Atlantis amb la directora del centre, Ana Barceló. Durant el programa també s'han sentit fragments d'una entrevista de Josep Lluís Villanueva de l'any 2006, quan Paulina va rebre la Medalla d'Or al mèrit de les Belles Arts per part del Ministerio de Cultura.

 

El programa es pot recuperar sencer a la ràdio a la carta de radiocubelles.cat.


Entrevista a Ester Soler, regidora de Cultura, dins del programa especial del Centenari de Paulina.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles