L'orgue de Cubelles entra en la fase de muntatge i instal·lació

27 de gener de 2021


S'ha habilitat un espai a la mateixa església que farà les funcions de taller mentre duri tot aquest procés

Escolta l'entrevista amb el mossèn Joaquim Lluís i Coromines.

 

 

El nou orgue de l'església de Santa Maria de Cubelles entra en la fase de muntatge i instal·lació. El primer plantejament fet des de la parròquia cubellenca era que l'instrument fos reparat i reconstruït en un taller especialitzat. El tancament d'aquest negoci ha provocat un canvi de plans i finalment l'orgue culminarà aquesta última fase, a la mateixa església, on ja s'ha habilitat un espai de taller per poder executar les tasques necessàries.

De fet, l'instrument, que està compost per més d'un miler de tubs, ja ha estat traslladat a l'església de Cubelles. Ara s'està treballant en la recerca d'un grup d'artesans en diferents disciplines per tal de començar la darrera fase que finalitzaria amb la instal·lació del nou orgue.

 

El mossèn Joaquim Lluís i Coromines rector de la parròquia de Cubelles no descarta demanar algun tipus de préstec per fer front a les despeses d'aquesta última fase del projecte, ja que actualment les donacions només cobririen parcialment el pressupost. Per això el mossèn demana un esforç a la ciutadania de Cubelles a participar de la campanya "Apadrina un tub de l'orgue de Cubelles".

 

Les tasques de muntatge i instal·lació del nou instrument podrien allargar-se més d'un any, per això des de la parròquia cubellenca apunten que l'estrena del nou orgue podria ser durant la Festa Major del 2022.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles