Fauna de Cubelles torna a denunciar la contaminació amb aigües fecals de l’espai protegit del Foix

11 de desembre de 2020


L’entitat excursionista i ecologista ha posat en marxa una campanya de protesta amb cartells i fulletons després que hi hagi hagut diversos abocaments al riu durant aquesta tardor.

Fauna de Cubelles ha tornat a denunciar la contaminació amb aigües fecals de l’espai protegit del Foix. L’entitat excursionista i ecologista ha posat en marxa una campanya de protesta amb cartells, fulletons i presència a la zona després que hi hagi hagut diversos abocaments al riu durant aquesta tardor, coincidint amb el que havia de ser el funcionament del nou sistema de sobreeiximents instal·lat per l’Ajuntament.

 

El president de Fauna de Cubelles, Carles Rios, ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles com ha començat la campanya de protesta aquest dissabte passat.

Carles Rios, president de Fauna de Cubelles, manté que la infraestructura nova no funciona i considera que, a més, no servirà per evitar la contaminació del riu.

Segons Fauna, hi ha diversos sobreeixidors que aboquen aigües de claveguera directament a l’espai natural.

Des de Fauna asseguren que continuaran amb una campanya informativa i de protesta amb fulletons, cartells i amb presència al riu cada cap de setmana. Segons Carles Rios, president de l’entitat, la solució és desviar les aigües de pluja per altres canalitzacions abans d’arribar en aquell punt.

Per la seva banda, el govern local admet que per ara la instal·lació no ha funcionat com estava previst i, segons ha explicat el regidor Josep Ma Hugué a Ràdio Cubelles, ja s'ha reunit amb els responsables del projecte original i de l’execució de l’obra per demanar-los explicacions.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles