Baixa el risc de brot a Cubelles

18 de setembre de 2020


Aquesta setmana s’han detectat 5 casos confirmats, una xifra estable en relació amb la setmana anterior.

Baixa el risc de brot a Cubelles. Aquesta setmana s’han detectat 5 casos confirmats, una xifra estable en relació amb la setmana anterior. Això ha fet que l’índex de risc de brot s’hagi reduït notablement. Una tendència similar a la del conjunt de la comarca del Garraf, on ara per ara, l’evolució de l’epidèmia és estable i el risc de brot ha baixat.

 

A tot Catalunya la situació també és estable. El departament de Salut ha analitzat les dades de l’última setmana i, malgrat la millora de diversos indicadors, ha llençat un missatge de prudència. Així s’ha expressat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Argimon ha comentat que la represa total de l’activitat quotidiana després de les vacances i la mobilitat que implica podria fer empitjorar aquests indicadors a finals de mes. Pel que fa a les escoles, el secretari de salut pública, Josep Maria Argimon, ha demanat a les famílies dels alumnes que siguin considerats com un contacte estret d’un positiu, que la prova PCR no cal fer-la immediatament.

Argimon ha presentat també els principals canvis per flexibilitzar més les visites dels familiars a les residències. El pla nou desvincula la possibilitat de rebre visites del risc de rebrot o EPG de l’Àrea de Gestió Assistencial o del municipi on es trobi la residència. Així doncs s’actualitzen mesures pel que fa a la sectorització, detecció precoç i aïllament de persones amb risc d’infecció, pautes per a visites i sortides i eines per a ingressos segurs als centres de gent gran.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles