Els treballadors de Saint Gobain Glass (l'Arboç) es mobilitzen per salvar uns 120 llocs de feina

1 de setembre de 2020


Parlem amb un dels representants dels treballadors, Marcos Rastrilla, qui explica que preparen manifestacions, talls de carretera i una vaga indefinida que començarà diumenge.

Entrevista a Marcos Rastrilla representant dels treballadors de Saint Gobain Glass de l'Arboç

 

L'empresa multinacional Saint Gobain ha anunciat inesperadament que vol tancar la fàbrica de vidre de l'Arboç, amb uns 120 llocs de feina directes. En un comunicat de premsa, la direcció de l'empresa diu que s'hauria esgotat la vida útil del forn de la planta i que el material no té prou sortida al mercat. Els treballadors asseguren que fa pocs mesos enrere, tècnics de la multinacional els havien comentat que la continuïtat del forn estava assegurada fins el 2022 i que amb reparacions encara es podria allargar més. Els sindicats avisen que si la multinacional tanca la divisió del vidre, tard o d'hora farà el mateix amb la fàbrica Sekurit, que converteix el vidre en elements per automòbils i que també és a l'Arboç, amb uns 250 treballadors més.

 

Per tot plegat, els treballadors han anunciat manifestacions cada diumenge a les cinc de la tarda, talls a la carretera N340 i que començaran una vaga indefinida aquest diumenge que ve. L'objectiu dels treballadors és aturar l'ERO i que es mantinguin els llocs de feina i continuï l'activitat tal com se'ls havia promés fa pocs mesos enrere.

 

Una lluita que compta amb el suport de tots els partits amb representació a l'Ajuntament de l'Arboç (PSC, Clam, Junts x l’Arboç i la CUP). També s'hi ha sumat l'ajuntament de Banyeres del Penedès ja que el tancament afectaria més llocs de feina indirectes de la comarca del Baix Penedès, on les dades d'atur són de les més altes de Catalunya.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles