El Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell ja té a punt una nova programació d’activitats virtuals

4 de juny de 2020


La seva publicació 'La Figuera' anuncia nous continguts culturals amb produccions videogràfiques

Entrevista a Joan Vidal, president del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell 

L’entitat Amics del Castell segueix oferint material audiovisual a través de les seves xarxes socials. Aquest mes de juny des de la seva publicació La Figuera anuncien nou continguts culturals amb produccions videogràfiques que es poden consultar des dels canals de Facebook, Twitter, Instagram i Youtube.

 

Una exposició fotogràfica d’Antoni Pineda sobre els 10 anys d’activitats del GEC Amics del Castell (1999-2009) ha encetat la programació d’aquesta primera quinzena del mes de juny. L’entitat recupera l’exposició virtual que va inaugurar el diumenge, 9 de juny, a la sala d’actes de la Parròquia, en la què Pineda va seleccionar 110 fotografies corresponents a la primera dècada de la nostra entitat. Bàsicament es mostren les sortides culturals realitzades fins aleshores, així com excursions a peu i alguns actes de tipus social com van ser els homenatges que van rebre a Lluís Aviñó Xicarró (2004) i mossèn Jordi Fort (2006).

 

La propera activitat virtual tindrà lloc aquest dissabte, 6 de juny a les 11h. amb  l’emissió a Ràdio Cubelles del programa Can Seixanta  “Històries de Cubelles (1): “Els molins fariners amb Xavier Martínez”, que es va emetre el 17 de novembre de 2018. El programa conduit i presentat per Joan Vidal, president del Grup d’Estudis Cubellencs parla dels molins fariners que fins a les acaballes del segle XIX van existir al municipi a prop del riu Foix: Molí d’en Cucurella o d’en Rovirosa; Molí del Salze; Molí Nou, Molí de l’Estapé, Molí de l’Anton o de la Palma i Molí de Baix. El programa també es podrà escoltar a través de les xarxes socials de l’entitat.

 

La programació seguirà el 9 de juny amb la recuperació de l’entrevista audiovisual realitzada pel periodista Lolo Garcia a l’historiador Joaquim Micó que parla de la figura de Teresa Mañé, pedagoga, sindicalista i feminista.  L’entrevista va ser enregistrada i emesa a les xarxes de l’Ajuntament de Cubelles amb motiu de la conferència que Joaquim Micó va oferir el divendres 27 de setembre 2019, convidat pel GEC Amics del Castell.

Un altre dels continguts és la projecció d’un vídeo de la I Caminada popular de Cubelles 1991) organitzada per la Setmana Cultural de Cubelles,  que s’oferirà el dijous 11 de juny, a partir de les 11 del matí.

 

Finalment,  el dissabte 13 de juny a partir de les 11 del matí, es podrà seguir per les xarxes socials dels Amics del Castell una entrevista/conferència en vídeo de Josep Maria Figueres: Pau Casals: Pau, Pau i sempre Pau, moderada per Lolo Garcia.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles