El treball inclusiu, socioemocional i creatiu, eixos principals del projecte educatiu de l'escola Vora del Mar

14 de maig de 2020


En una entrevista a l'emissora, la seva directora Mercè Garcia parla sobre el procés de preinscripció i el treball que es realitza al centre

Mercè Garcia, directora de l'escola Vora del Mar

 

L’escola Vora del Mar, com també ho estan fent la resta d’escoles de la vila, es troba immersa en el procés de preinscripció escolar enguany marcat per la crisi del coronavirus. Les famílies poden inscriure als seus fills o filles de manera telemàtica fins el 22 de maig. I només es podrà fer en persona, anant fins a l'escola, entre el 19 i el 22 de maig; però caldrà concertar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció i seguint les mesures de seguretat. Les famílies que vulguin fer la preinscripció a l'escola Vora del Mar hauran de demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 895 75 15. L'horari d'atenció serà de dilluns a divendres, de les 10h a les 14h. També es pot enviar un correu electrònic a secretariavoradelmar@gmail.com.

 

Per tal d’ajudar a les famílies en la tria del centre on volen fer la preinscripció escolar, l’escola Vora del Mar ofereix a la seva pàgina web informació tant del procés de preinscipció com del seu projecte educatiu. El Vora del Mar és escola verda i treballa per projectes d'investigació interdisciplinars, reptes i problemes. Apadrinen espais del municpi i durant el curs prenen part de diversos projectes relacionats, per exemple, en l’emprenedoria o la consciència social.

 

En una entrevista a Ràdio Cubelles, Mercè Garcia directora del Vora del Mar ha parlat sobre el seu projecte que té com a eixos principals la inclusió, el treball sociemocional i de competència personal o la creativitat, i que ho fan adaptant-se als nous temps. Pel que fa a la metodologia ha explicat que està pensada perquè sigui molt activa i pràctica, respectant els diferents ritmes de treball i de diversitat entre l’alumnat. Això els ha dut a reorganitzar diferents espais i aules del centre amb el propòsit de facilitar el desenvolupament de les potencialitats i capacitats dels infants, ha assenyalat la directora del Vora del Mar.

La consciència i la cura del medi ambient també són eixos importants del Vora del Mar. “Volem despertar en l’alumnat un sentiment d’empatia social i de millora del nostre entorn”, ha dit Mercè Garcia, qui ha afegit que "l’educació sociemocional és també imprescindible en l’acompanyament del creixement personal de l’infant".

Un dels projectes més innovadors ha estat el que porta per nom #aquiproubullying, amb la posada en marxa aquest curs d'equips per la convivència. Mercè Garcia n'ha parlat del projecte.

L'entrevista sencera a Mercè Garcia, directora del Vora del Mar es pot recuperar a la carta.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles