El Consell d’Alcaldies del Garraf es reuneix amb la presidenta de la Diputació de Barcelona

11 de desembre de 2019


Durant la reunió es van tractar diversos temes com la proposta de pressupost del Consell Comarcal del Garraf, els projectes conjunts amb finançament europeu i la necessitat de desenvolupar projectes de transició energètica i d’economia sostenible.

Informació del Consell Comarcal del Garraf

 

El Consell d'Alcaldies del Garraf, que es va reunir ahir al Consell Comarcal del Garraf, va comptar amb la participació de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, així com d’Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Rosa Fonoll Ventura, alcaldessa de Cubelles; Marta Verdejo, alcaldessa d'Olivella; Aurora Carbonell Abella, alcaldessa de Sitges; Jordi Medina Alsina, tercer tinent d'alcaldia de Vilanova i la Geltrú; Mònica Gallardo, consellera adjunta a presidència; Teresa Llorens Carbonell, consellera delegada de patrimoni i Juan Luis Ruiz Lopez, diputat de turisme.

 

Durant la seva intervenció la presidenta Marín va subratllar que “la Diputació de Barcelona treballa per donar ple suport a tots els municipis de la província i aquests fòrums de treball com el del Garraf serveixen per conèixer les necessitats reals dels municipis, intercanviar experiències i poder innovar i aplicar les polítiques més adients i efectives”.

 

En aquest sentit, Marín va destacar el fet que “en la comarca del Garraf totes les alcaldies estan liderades per alcaldesses com a un bon indicador del desenvolupament de polítiques d’igualtat”. I va recordar “la importància de l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que exigeix la ONU per a l’Agenda 2030”. “Uns objectius on els municipis són els autèntics protagonistes per poder desenvolupar-los i aplicar-los”, va afirmar.

 

Per la seva banda, Abigail Garrido va agrair “el suport de la Diputació de Barcelona i va destacar la importància d’aquestes reunions per donar a conèixer la realitat de la comarca”. “No se’ns escapa que les necessitats socials és una de les banderes amb les quals treballem de manera coordinada al Garraf, així com amb altres qüestions d’infraestructura a nivell de la comarca”, va afegir.

 

La visita de la presidenta de la Diputació de Barcelona també va servir per a traslladar-li les inquietuds i projectes de caire comarcal que es desenvolupen des de la cooperació entre els ajuntaments i el consell comarcal, i per a compartir informació en relació als programes i plans de treball que està engegant el nou govern provincial. En aquest sentit, Marín va manifestar que “qui desenvolupi polítiques en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la lluita contra el canvi climàtic tindrà la Diputació de Barcelona al seu costat". La presidenta també va manifestar que les polítiques amb mirada de territori global són benvingudes i valorades.

 

Reunió amb els ajuntaments del Garraf

 

Durant la primera part de la reunió, des del Consell Comarcal del Garraf es va compartir amb les representants dels ajuntaments la proposta de pressupost per l’any 2020, que s’elevarà al ple del 19 de desembre i que té entre les seves bases la cooperació amb els municipis, en diferents matèries i projectes.

 

En aquest sentit, durant la reunió es va recordar el gruix de convenis de cooperació que uneixen els ajuntaments i l’ens comarcal, alguns sustentats per lleis i per delegació de competències i altres que neixen de la voluntat de desenvolupar de manera conjunta projectes en benefici del Garraf. Aquest és el cas dels programes europeus que s'estan gestionant actualment: “Garraf: camins, patrimoni i natura”, “Envelliment actiu i saludable, i dependència” i el Projecte  d'Eficiència Energètica del Garraf. En aquest darrer cas, els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf estan ultimant els convenis de col·laboració.

 

Al Consell d'Alcaldies també es va debatre sobre la necessitat de posar a l'agenda política i social de la comarca la importància d'ésser actius en els projectes de transició energètica i d’economia sostenible, des d'una mirada global del Garraf. En aquest sentit, s’ha plantejat la creació d’un pla de sostenibilitat comarcal, que rebria el suport de la Diputació de Barcelona.

 

A la reunió també es van planificar algunes accions per al 2020 com la realització d’un un plenari del Pacte per l'Ocupació del Garraf, la signatura del protocol d'intencions per al desenvolupament del projecte “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica” en el marc del Programa Europeu per a Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial, i el Pla d’Actuació Comarcal que es voldrà sigui compartit amb els ajuntaments.

 

Actuacions de la Diputació de Barcelona a la comarca del Garraf

 

Cal recordar que entre gener i juny de 2019, la Diputació de Barcelona ha concedit més de 600.000 € al Consell Comarcal del Garraf. També dona suport al Node Garraf-ADEG (Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf), consorci format pels ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal, CCOO, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la UPC amb 224.783 €.

 

Entre 2016 i 2018, a través del Pla Xarxa de Governs Locals, la Diputació ha invertit 25.3M € a la comarca, fonamentalment en tres eixos: Foment de l’ocupació, Servei Local de Teleassistència i Llars d’infants municipals.

 

La Diputació ha invertit també 358.000 € per facilitar l’arribada de la fibra òptica a Sitges i a Sant Pere de Ribes (6,4Km de carretera) entre l’any 2018 i 2019. En aquesta línia, la Diputació dona suport al Pla d’Internacionalització de Vilanova i la Geltrú que es va presentar l’any 2018. Es tracta d’un instrument per projectar i consolidar les empreses i els agents econòmics locals en els mercats exteriors.


 • 20191209_Consell alcaldies_foto de grup-2.jpg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles