El Síndic de Greuges recomana a la Policia Local que no mantingui cap persona detinguda a les seves instal·lacions

14 de novembre de 2019


L’àrea de custòdia de detinguts de la comissaria cubellenca no té les garanties suficients segons un informe del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura de finals del 2017.

El Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura, una comissió vinculada al Síndic de Greuges, va visitar d’ofici la comissaria de Cubelles a finals del 2017 i segons els seus criteris l’àrea de detencions no és adequada per mantenir cap persona retinguda en bones condicions. Per aquest motiu, el Síndic ha recomanat a la Policia Local que totes les detencions es derivin cap als Mossos d’Esquadra, cosa que ja es feia habitualment. De fet, segons diu l'informe "atès l'escàs volum de persones detingudes/any que practica la Policia Local de Cubelles, això no hauria de suposar un gran volum de feina addicional per part de l'ABP de Vilanova i la Geltrú".

 

En declaracions a Ràdio Cubelles, l’adjunt del Síndic de Greuges, Jaume Saura.

Els representants del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura van visitant cada setmana comissaries o centres penitenciaris de Catalunya, tal com ha explicat Jaume Saura, adjunt del Síndic de Greuges.

Segons ha explicat Jaume Saura, adjunt del Síndic, la recomanació que s’ha fet a la policia local de Cubelles és habitual i no respon a cap queixa que hagin rebut si no a una actuació d’ofici.

La comissaria de la Policia Local de Cubelles es va inaugurar l’any 2005.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles