El ple ha aprovat la requalificació urbanística del futur institut, ara amb tots els informes necessaris

20 de març de 2019


L’Ajuntament ha rebut aquest mes de març l’informe favorable d’inundabilitat de l’ACA que completa tot el que havia demanat la Comissió Territorial d’Urbanisme. El punt s'ha inclós per urgència en el ple d'aquest dimarts.

La requalificació urbanística dels terrenys privats que queden entre la plaça del mercat i el cementiri municipal continua endavant. Els darrers mesos i fins la setmana passada, l'Ajuntament ha estat rebent tots els informes favorables necessaris que reclamava la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona des del maig del 2018. Són informes sobre transport, medi ambient, energia o de l’Agència Catalana de l’Aigua, entre d’altres, que valoren la inundabilitat, l'impacte ambiental o l'impacte de la mobilitat dels canvis urbanístics que es proposen. L'últim informe va arribar divendres 15 de març i el govern local ha accelerat la inclusió al ple del punt perquè el procés no s'aturi. Una modificiació parcial del PlaGeneral que s'ha afegit per urgència i ha estat aprovada per UC11-RCat, ERC, CiU, PP, ICV, Guanyem i Cubellencs amb l'única abstenció de Cubelles Sí Es Pot. El PSC, que al mes de maig va votar en contra d'aquest projecte, encara no ha disposat de representació en el ple després de la renúncia de Xavier Grau. Després d'aquest pas, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona haurà de donar el seu vistiplau i finalment podria tornar a passar pel ple municipal per la seva aprovació definitiva.

 

La modificació urbanística té la intenció de crear dos sectors nous: la zona sud, a tocar de la plaça del mercat, on es plantegen un màxim de 99 habitatges en tres blocs i locals comercials; i la zona nord, per sota del cementiri, un terreny per equipaments que se cedirà al departament d'Ensenyament per a la construcció de l'institut Les Vinyes. Una operació urbanística valorada amb un aprofitament d’uns 12 milions d’euros. En el cas dels habitatges, la requalificació destina un 20% a protecció pública i un 10% per habitatge a preu concertat. Per tal de desenvolupar aquest sector, però, l'ACA ha determinat que s'hauran de fer diverses obres de reforç del torrent del cementiri entre l'autopista C32 i el riu Foix.

 

El procés per modificar la qualificació urbanística d’aquests terrenys privats va arrencar la legislatura passada concretament l’any 2012 amb el govern local format per ICV, Unitat Cubellenca i el PP. El govern d'aquell moment va pactar amb els propietaris dels terrenys que queden entre la plaça del mercat i el cementiri que aprovarien una requalificació a canvi de cedir una part per a l'Institut Les Vinyes. La modificació es va aprovar inicialment en un ple municipal però després la Generalitat va rebutjar el projecte perquè no acceptava que l’operació urbanística inclogués la possibilitat de fer tres blocs de pisos amb 165 habitatges. Amb el canvi de socis d'ICV i l'entrada del PSC i CiU, no es va respondre a les peticions de la Generalitat i es va aturar el procediment. En aquesta legislatura, el govern d’UC, ERC, CiU i ICV va recuperar el projecte i el va adaptar a les exigències de tots els departaments de la Generalitat implicats. 

 


 • Terreny requalificació Les Vinyes
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles