Arrenca el 2019 a Cubelles, un any que estarà marcat per les eleccions municipals

2 de gener de 2019


Fem un repàs al calendari d’aquest any amb la vista posada a les festes locals i també a les cites més rellevants en altres àmbits.

Gener

El mes de gener no hi destaca cap data concreta a Cubelles si traiem els dos dies festius de Cap d’Any i el dia de Reis.

 

Febrer

Durant tot el febrer no hi ha cap festiu però se celebrarà el Mes del Xató. Els restaurants participants oferiran menús que incloguin aquest plat tradicional del territori. La xatonada popular es farà el 24 de febrer i l’últim dia del mes, el 28 de febrer, coincideix aquest any amb Dijous Gras i l’inici del Carnaval.

 

Març

El Carnaval enllaça el febrer amb el mes de març, quan tampoc hi haurà cap dia festiu. La desfilada de carrosses i disfresses de Cubelles es farà el dissabte dia 2 de març. El dia 3 hi haurà les comparses infantils. I els dies 4 i 5 de març es faran més activitats infantils aprofitant que aquest any s'instal·larà un envelat a la plaça del mercat. El dia 6 de març serà el moment de dir adéu a sa majestat Carnestoltes a l’enterro de la Sardina. La mateixa setmana en què s'acaba el Carnaval també hi ha un dia reivindicatiu, el 8 de març es commemora el dia de la Dona. Finalment destaca també el 22 de març, quan Ràdio Cubelles celebrarà el seu 38è aniversari.

 

Abril

Al mes d’abril del 2019 hi destaquen els festius de la Setmana Santa els dies 19 i 22 d’abril. Aquell cap de setmana Cubelles acollirà la Fira Medieval. I enganxat al dilluns de Pasqua aquest any hi haurà el dia de Sant Jordi, que serà el tret de sortida a la 45a Setmana Cultural de Cubelles.

 

Maig

El mes de maig arrencarà com sempre amb un festiu, el dia dels treballadors caurà en dimecres. Aquest 2019 el maig destaca en el calendari de tots els pobles i ciutats per la celebració d’eleccions municipals. La cita amb les urnes per decidir quins partits formen part de l’Ajuntament de Cubelles serà el diumenge 26 de maig. En aquesta ocasió coincidiran amb les eleccions al Parlament Europeu. La campanya electoral començarà el 10 de maig.

 

Juny

El mes de juny tindrà el dia de Sant Joan i la seva revetlla com a principals dates festives (diumenge 23 i dilluns 24). Pel que fa a la política local, serà al mes de juny quan se celebrarà el ple d’investidura (dissabte 15 de juny) en el qual els regidors electes sorgits dels comicis del maig prendran possessió de l'acta i escolliran l’alcalde o alcaldessa del municipi.

 

Juliol

El juliol a Cubelles començarà amb el protagonisme de la Festa Jove però es tancarà amb la Festa Major Petita, el festiu local caurà en dimecres (dia 30). Durant tot l’últim cap de setmana del juliol hi haurà activitats relacionades amb la Festa Major petita.

 

Agost

Al mes d’agost a Cubelles hi destaca la Festa Major Gran. El dijous i divendres 15 i 16 d’agost seran festius al municipi i concentraran els principals actes culturals. A més, a l’agost tornarà el Cubelles Noir, previst pels dies 22, 23, 24 i 25.

 

Setembre

Al setembre Cubelles acollirà un any més la Festa de la Verema que caurà entre els dies 6 i 8. El festiu d’aquell mes serà la diada nacional de Catalunya, l’11 de setembre.

 

Octubre

A l’octubre no hi haurà cap festiu ja que el dia 12 caurà en dissabte.

 

Novembre

Al novembre el dia de Tots Sants (divendres 1) serà l'únic festiu.

 

Desembre

I al desembre el festiu del dia 6 caurà en divendres mentre que el 25 i 26 seran un dimecres i dijous respectivament. El cap d’any serà un dimecres.


 • Calendari2019.JPG
 • 42 aniversari
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles