Paraules d'agraïment i de reivindicació per commemorar els 10 anys de l'Institut Les Vinyes

12 de desembre de 2018


Tota la comunitat educativa segueix demanant la construcció d'un nou edifici després de "tants anys de precarietat"

Entrevista a l'alumnat de l'institut Les Vinyes (cliqueu sobre l'enllaç)

Entrevista a membres de la comissió dels 10 anys de Les Vinyes

La comissió per la dinamització d’actes per commemorar el 10è aniversari de l’Institut Les Vinyes a Cubelles fa extensiu el seu agraïment tant a les persones que els van acompanyar en l’acte commemoratiu del desè aniversari celebrat el dissabte 10 de novembre com al conjunt de persones que, d'una manera o altra, han format part de la història i del projecte del centre des dels seus inicis. Tota la comunitat educativa segueix demanant la construcció d'un nou edifici després de "tants anys de precarietat" tal com la direcció del centre va assenyalar en el seu discurs durant la jornada festiva i commemorativa d'aquest decenni. 

 

En el seu escrit, enviat a la redacció de Ràdio Cubelles, la comissió dels 10 anys de Les Vinyes fa balanç de la jornada commemorativa dels 10 anys:

 

Dissabte 10 de novembre, a dos quarts de cinc de la tarda, a l’Institut Les Vinyes de Cubelles va tenir lloc l’acte commemoratiu del desè aniversari del centre.

 

Alumnat, professorat, famílies i veïns del municipi es van trobar a l’institut per compartir una jornada festiva de dues hores, amb ambient festiu. A l’acte va assistir l’alcaldessa del municipi, Rosa Fonoll; la regidora d’Ensenyament, Ester Pérez; i la primera inspectora d’ensenyament que va tenir l’Institut, Sra. Dolors Arnaldo.

La presentació de l'acte dels 10 anys de Les Vinyes va anar a càrrec de les alumnes Núria Almena i Andrea Pérez.

 

La directora del centre, Asunción Boix, va ser l'encarregada d'obrir el torn de parlaments agraïnt a la primera inspectora del centre la confiança depositada en ella per començar ara fa 10 anys aquest projecte, al costat de la cap d’estudis, Marigé Fructuoso. També va tenir paraules d’agraïment per totes les persones que durant 10 anys han passat per l’Institut, així com de record a la traspassada professora Mercè Vallivana, que acostumava a elevar-nos a la “categoria mundial” en tots els projectes que engegava. En el seu discurs ha detallat com els barracons no ens han impedit tenir la mateixa activitat que qualsevol altre institut, i també ha reivindicat l’oportunitat de tenir un edifici després de tants anys de precarietat.

 

Els altres parlaments van anar a càrrec de la presidenta de l’AMPA, Esther Soler en representació de les famílies; de les antigues alumnes Ariadna Gil, Natàlia López i Laura Loriente, en representació de l’alumnat; i dels professors de català i anglès respectivament, Josep Amaya i la Sara Gómez, en representació del professorat. Tots aquests parlaments han tingut tant un to descriptiu, agraït i divertit de les experiències viscudes, com un to reivindicatiu reclamant la construcció de l’edifici.

 

Finalment, Xavier Martínez del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell va fer una introducció al tema del conreu de les vinyes a Cubelles, ressaltant l’encert del nom de l’Institut. Les plantacions de vinyes van tenir la seva importància en el segle XIX, ocupant una tercera part del municipi, tenint present que bona part del municipi era zona inundable. A l’actualitat encara es poden trobar una seixanta hectàrees distribuïdes en diverses partides.

 

Després dels parlaments, la jornada festiva va seguir amb les actuacions de ball d'Andrea Pérez i Andrea Santos, i la música de Joel Soriano, Xavi Sánchez i Kevin Muñoz). També els assistents van poder degustar un pica-pica, gentilesa de l’Ajuntament. A més, l’alumnat de quart de la ESO va aprofitar l’acte per vendre pastissos i clauers per al viatge de final de curs.

 

En aquest ambient festiu, totes les persones assistents, tant alumnat i antic alumnat, com les seves famílies, antic professorat i professorat actual, van poder retrobar-se, recordar les estones compartides i passar una vetllada molt agradable".

 

 

 

 


 • Alumnat de l'institut Les Vinyes 10 anys.jpg
 • Professorat de l'Istitut Les Vinyes- 10 anys.jpg
 • Les Vinyes 10 anys (2).jpg
 • Les Vinyes 10 anys (1).gif
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles