Cubelles ha cridat contra la violència masclista

26 de novembre de 2018


Tant els actes de l’Ajuntament com la marxa de torxes convocada per Lilitum Cubelles han servit per recordar les víctimes de violència i reclamar canvis socials per protegir les dones.

La plaça de la Vila va acollir diumenge el manifest reivindicatiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones. Només aquest 2018, sis dones han mort a Catalunya a mans de les seves parelles o ex parelles, i el nombre de denúncies per violència masclista entre joves de 18 a 20 anys ha crescut un 20% l'últim any. En el conjunt d'Espanya són 44 les dones mortes a mans de les seves parelles o ex parelles.

La lectura del manifest del 25N a Cubelles ha comptat amb les veus de diferents dones tant del teixit polític com associatiu de la vila.

El manifest del 25 N ha estat un dels actes del cap de setmana de reivindicació feminista pel 25N a Cubelles, en una jornada de dos dies que, enguany, s'ha posat l’accent en visibilitzar la violència en els menors. Diumenge hi va haver el manifest commemoratiu, amb concert vermut amb “Las señoras que pinchan”; per acabar amb una lectura de tancament.

A més, des del taller d’artesania que s'imparteix al Centre Violeta, les participants van crear per aquesta jornada del 25N el cos d’una dona perquè la gent pogués enganxar-hi papers amb missatges d’empoderament de la dona. Així mateix ho explicava Arantxa Manrique encarregada d’aquest taller al Centre Violeta durant l’acte del manifest del 25N d’aquest diumenge.

També dissabte, el Centre Violeta va acollir un taller de teatre per a dones al matí; per seguir a la tarda, amb una taula rodona sobre les conseqüències en els nens i nenes, víctimes de la violència de gènere.

 

Per la seva banda, Lillitum Cubelles, una organització feminista local, va convocar diumenge una marxa de torxes contra la violència masclista. L'acte va tenir lloc a dos quarts de set de la tarda, a la plaça de la Vila.  


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles