Aquest dijous s’ha tancat el curs per a persones nouvingudes

15 de novembre de 2018


El Centre Violeta ha acollit fins aquest migdia una formació per apropar els conceptes bàsics de la societat catalana als residents nous

La quinzena de participants al curs de coneixements de la societat catalana per a persones nouvingudes a Cubelles han rebut aquest dijous al migdia un diploma d’aprofitament que acredita la formació impartida aquesta setmana al centre Violeta.

 

Aquest curs forma part d'una de les accions del Servei de Primera Acollida. Aquest servei que s'ofereix des del Consell Comarcal als municipis de menys de 20.000 habitants, és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes i inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. 

 

Els participants han rebut 15 hores de formació, en quatre sessions, sobre aspectes geogràfics, històrics, culturals i socials de Catalunya, i altres temes com l’associacionisme i la participació ciutadana, els drets i deures fonamentals i els serveis públics del municipi.

Maria Piedad Espitia, és la professora que ha impartit el curs.

 

Espitia ha fet una bona valoració de la experiència compartida en d'altres edicions d'aquest curs, i ha destacat perquè és tan important que els nouvinguts participin en aquestes formacions.

Aquest curs de coneixements de la societat catalana per a persones nouvingudes forma part d'un itinerari que es completa amb la realització de tres formacions. Joana Galindo tècnica de comunicaciò i de cooperació del Consell Comarcal ho explicava d'aquesta manera. 

El curs s’ha  tancat aquest dijous al migdia, amb el lliurament d’un diploma als participants del curs de coneixements de la societat catalana per a persones nouvingudes.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles