L’Ajuntament ha rebut una subvenció per la revegetació feta a la desembocadura del Foix

14 de novembre de 2018


Aquest dimecres al matí han rebut una visita tècnica de la Secció de Seguiment d’Actuacions en els Espais Naturals del Servei d'Espais Naturals Protegits de la Generalitat de Catalunya per tal d’aixecar l’acta corresponent

L’Ajuntament ha rebut aquest dimecres al matí una visita tècnica de la Generalitat per tal de veure in situ l’execució dels treballs de revegetació que es van realitzar a principis d’any a l’antiga zona de pic-nic.  Aleshores es van plantar a la banda sud, 61 arbres i 62 arbust; i a la banda nord, 13 arbres i 39 arbust. De fet, conjuntament amb el Consorci dels Colls Miralpeix Costa Garraf es va realitzar aquesta actuació per així millorar les característiques de l’espai com a zona ZEPA i afavorir la parada i nidificació de les aus.

 

La subvenció sol·licitada per l'Ajuntament per fer front a aquesta actuació ha estat concedida; i aquest dimecres al matí s’ha fet la inspecció amb la tècnica de la Secció de Seguiment d’Actuacions en els Espais Naturals del Servei d'Espais Naturals Protegits de la Generalitat de Catalunya per tal d’aixecar l’acta corresponent, segons ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament, Eva Escardó.

L’import de l’actuació va ser de 5.530,69 € i la subvenció concedida ascendeix a  3.608,19 €. Eva Escardó, tècnica de Medi Ambient ha recordat quina va ser l’actuació realitzada a principis d’any en aquesta zona.

Aquesta restauració vegetal  feta a principi d'any en aquest espai es va fer a la banda sud amb vegetació típica d’aquests ambients: Tamarius, Joncs, pins, alocs, llentiscles i freixes. Mentre que a la banda nord es va realitzar una extracció de flora invasora i es va substituir a les zones d’on s’extreu la canya per espècies també autòctones i totes ja presents actualment a la zona. Aquesta ha estat una de les accions com a mesura de protecció per a preservar l’ecosistema i la seva funció com a zona de pas de les aus migratòries. Segons ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Eva Escardó, l’avaluació de l’actuació ha estat un èxit, ja que a data d’avui,  han sobreviscut la gran majoria dels espècimens plantats.

L’acció de revegetació a la zona ha servit de prova pilot per veure els resultats alhora de fer noves accions a la zona dins del futur Pla de Gestió de l'espai.

La tècnica de la Generalitat  ha confirmat a l’Ajuntament, que de cara al 2019, sortirà novament aquesta línia de subvencions a les quals l’Ajuntament té la intenció d’optar per tal de poder continuar obtenint ajuts de finançament per les actuacions previstes a l’espai.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles